Zwembaden Aquadintel en de Meermin gefaseerd open vanaf 2 juni

STEENBERGEN – De voorbereidingen voor het zwemseizoen 2020 waren al in volle gang. Maar vandaag is ook daadwerkelijk besloten dat de gemeentelijke zwembaden in Dinteloord en Steenbergen gefaseerd opengaan: op dinsdag 2 juni gaan de baden open voor zwemlessen voor  kinderen en zwemactiviteiten voor volwassenen. Als dit goed verloopt, gaan de baden later in het seizoen open voor recreatief zwemmen.

Badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin: “We starten met de zwemlessen, omdat we het heel belangrijk vinden dat kinderen de mogelijkheid krijgen te leren zwemmen. Maar ik ben ook blij dat we voor volwassenen een aantal zwemactiviteiten kunnen bieden.”

Badmeester Stefan van der Pluijm van Aquadintel vult aan:  “Een ander argument voor deze gefaseerde aanpak is, dat we de veiligheid beter kunnen bewaken, omdat we weten hoeveel deelnemers er in de lessen zijn. Het wordt voor ons allemaal wennen met de maatregelen die we moeten nemen. Het gaat ons alleen lukken als iedereen zich aan de instructies houdt. Terwijl de lessen van start gaan, bereiden we ons intussen voor op het openstellen van de baden voor recreatief zwemmen later dit seizoen.”

Wethouder Esther Prent: “We hebben alle richtlijnen van de zwembranche en noodverordening van de veiligheidsregio zorgvuldig getoetst en in goed in overleg met de badmeesters een veilige en verantwoorde aanpak gekozen. Ik ben blij met de inzet van de badmeesters die echt heel hard werken aan de voorbereiding voor de opening. Ook ik wil alle bezoekers echt op het hart drukken alle aanwijzingen van de medewerkers van de zwembaden op  te volgen. We kunnen het zwemmen alleen met elkaar mogelijk maken.”

Zwemlessen

De volgende lessen worden vanaf dinsdag 2 juni aangeboden:
Jeugd in beide zwembaden
Diploma A, B en C
Zwemvaardigheid 1, 2, 3 en 4
Snorkelen

Jeugd in de Meermin
Waterpolo en plankspringen
Volwassen (bij voldoende animo) Trimzwemmen in beide baden
Ochtendzwemmen in beide baden (ondervoorbehoud)

Avondzwemmen in Aquadintel  (onder voorbehoud)
Aquasport in Aquadintel

Meer informatie en inschrijven

Vanaf vrijdagochtend 15 mei is  het mogelijk in te schrijven voor zwemles via de websites: www.zwembadaquadintel.nl en www.zwembaddemeermin.nl. Een uitgebreide toelichting staat onder het kopje informatie.

Een greep uit de maatregelen

  • Uiteraard worden er een hoop maatregelen getroffen om veilig zwemmen mogelijk te maken. Een paar voorbeelden:Mensen die verkouden of ziek zijn, dienen thuis te blijven.
  • Mensen  moet ‘precies’ op tijd komen voor de les. Dat betekent niet te vroeg en niet te laat. Dit is belangrijk om de wisselingen van de lessen rustig te laten verlopen.
  • Kinderen boven de 12 jaar en volwassenen dienen 1,5 meter afstand te houden. Voor noodsituaties zijn beschermingsmiddelen beschikbaar.
  • Mensen wordt gevraagd hun badkleding onder hun kleren aan te trekken en thuis te douchen.
  • Er worden looproutes ingericht indien nodig en posters met hygiëne instructies opgehangen.
  • Er worden extra schoonmaakrondes gedaan.
  • Ouders wordt gevraagd hun kinderen bij de ingang van het zwembad over te dragen aan een medewerker van het zwembad.
  • De lessen worden vanaf de kant gegeven. Alleen als het echt nodig is gaat de zweminstructeur het bad in.
  • De deelnemers ontvangen  voor aanvang van de lessen een bericht met alle instructies.

Tarieven en verkoop abonnementen

Over tarieven, kaart- en abonnementenverkoop wordt volgende week meer duidelijkheid verwacht. Informatie volgt via de website en Facebook van de zwembaden.