Afbeelding
vrijdag 26 april, 14:00

Sc Welberg wint met minimaal verschil uitwedstrijd tegen Sc Stavenisse

Na de 4-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen NOAD’67 vorige speelronde stond voor het 1e elftal van Sc Welberg afgelopen zaterdag wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal ging het op bezoek bij Sc Stavenisse, dat één plaatsje onder Welberg bivakkeert in de 4e klasse D. Het puntenverschil tussen beide ploegen daarentegen aan de start van de wedstrijd was 11 punten. Beide ploegen zijn al officieel gedegradeerd naar de nieuw te vormen 5e klasse volgend seizoen, daar er in deze competitie maar liefst 6 ploegen uitgaan. Derhalve stond er voor beide ploegen afgelopen zaterdag niks meer op het spel.

Sc Stavenisse – Sc Welberg, eindstand 0-1

Eerder dit seizoen, op zaterdag 25 november troffen beide ploegen elkaar op Sportpark ’t Zandbaantje. Welberg ging stapte toen vrij gemakkelijk met een 2-0 overwinning van het veld, ondanks dat de ploeg van trainer Ad Straver al na circa 15 minuten met 10 man kwam te spelen door een rode kaart. Ook de ontmoeting tussen beide ploegen afgelopen zaterdag kende aan beide kanten een ‘rood randje’, aangezien er in de wedstrijd maar liefst drie rode kaarten getrokken werden door scheidsrechter dhr. Wijsman. 

Stavenisse was in de 1e helft eigenlijk de bovenliggende partij waarbij het een aantal goede kansen kreeg om de score te openen, dit gebeurde niet waardoor beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee gingen. De tweede helft kende spektakel, mede omdat het er bij vlagen aan beide kanten behoorlijk fysiek aan toe ging. Lang bleef het 0-0 en zag het ernaar uit dat Welberg wederom geen overwinning kon beschrijven, maar in de slotfase van de wedstrijd werd de ban toch eindelijk gebroken. Na een goede aanval was het Shimeon Tewari die Kevin Dits vrij zag staan en hij schoot met een goede schuiver de bal achter de doelman van Sc Stavenisse, 0-1. 

Beide ploegen eindigden zoals gezegd de wedstrijd niet met 11 veldspelers. Stavenisse kreeg een rode kaart (2x geel) en Sc Welberg kreeg er zelfs twee. Rick Schuurman werd van het veld gestuurd met twee keer geel, en aanvoerder Nouri El Jilali werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij in de ogen van de scheidsrechter een scoringskans ontnam door de aanvaller van Stavenisse de weg richting het doel te bemoeilijken door aan zijn shirt te trekken.

Ondanks de twee rode kaarten kwam de 0-1 overwinning van Welberg niet meer in gevaar en nam het de drie punten mee terug naar Brabant. Daarmee komt de ploeg na 20 gespeelde wedstrijden op een puntenaantal van 17, en staat het op plek 10 van de ranglijst. 


Aankomende twee weekenden geen competitievoetbal

In verband met koningsdag aanstaande zaterdag is er geen competitievoetbal en ook volgende week, op zaterdag 4 mei, komt Sc Welberg niet in actie.
De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 11 mei, wederom speelt Sc Welberg dan een uitwedstrijd. Ditmaal gaat de ploeg op bezoek in Zevenbergschen Hoek, bij DHV.
Eerder dit seizoen ging die wedstrijd op Sportpark ’t Zandbaantje met 0-3 verloren. DHV heeft alles nog om voor te spelen, want bij winst of gelijkspel handhaaft het zich in de 4e klasse D. Het zal die ploeg daarom aan inzet niet ontbreken.
Op 18 mei a.s. staat dan de laatste wedstrijd voor Welberg op het programma. De competitie wordt dan met een thuiswedstrijd tegen SPS afgesloten.

Door: Jesse de Decker

Uit de Steenbergse Courant