Afbeelding
vrijdag 26 april, 12:00

Vroege goal v.v. Steenbergen voldoende voor winst in uitwedstrijd tegen DHV

DHV 1 - Steenbergen 1: 0-1

De blauwwitten moesten afgelopen zaterdag naar Zevenbergschenhoek voor de voorlaatste uitwedstrijd van deze competitie tegen DHV. Een tegenstander waarvan in de thuiswedstrijd met 4-2 was gewonnen, maar gezien de stand op de ranglijst op voorhand een wedstrijd met behoorlijke belangen voor beide partijen. Thuisploeg DHV stond voor aanvang van de wedstrijd op plaats 6 op de ranglijst, net voldoende om ook volgend seizoen 4e klasser te blijven en niet te degraderen naar de nieuw te vormen 5e klas. Maar met hierna nog 2 wedstrijden te spelen en de wetenschap dat DVO’60 6 punten minder had dan DHV zou het voor de thuisploeg wenselijk zijn om minimaal 1 puntje te behalen tegen Steenbergen om zeker te zijn van behoud. Steenbergen op zijn beurt kon zich geen verlies permitteren om in de race te blijven voor of de 3e periode of plaats 4 op de ranglijst. Winnen van de 3e periode zou betekenen het spelen van nacompetitie voor eventuele promotie naar de 3e klas. Mocht dat niet lukken dan is mogelijk ook de 4e plaats op de ranglijst voldoende voor nakompetitie.

Dat beide ploegen zich daarvan bewust waren was dus duidelijk en toen Steenbergen al in de 2e minuut van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong kwam was dat natuurlijk een welkome opsteker. Steenbergen was in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij maar verzuimde om verder afstand te nemen. In het eerste kwartier van de 2e helft was het DHV dat er alles aan probeerde te doen om zo snel mogelijk de gelijkmakende treffer te scoren maar echt in gevaar kwam de defensie van Steenbergen niet. De blauwwitten konden het initiatief daarna weer overnemen en de verkregen 0-1 voorsprong uit het begin van de wedstrijd over de streep trekken.

Voorsprong al in 2e minuut

De eerste de beste aanval van Steenbergen was het dus gelijk raak. Vanaf rechts zorgde Mike de Hoog voor een voorzet die door de doelman van DHV maar half kon worden verwerkt. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van de mee opgekomen Sam Hartog die geen moeite had om zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te schieten.
Door deze vroege voorsprong kreeg Steenbergen de rust om het spel te controleren. We zagen enkele schoten van Dorus Bakker die de juiste richting misten en een vrije trap van dezelfde Dorus Bakker die nog net tot hoekschop werd verwerkt. Een snelle uitval van DHV zorgde voor een doelpoging voor de thuisploeg, maar verdediger Lars de Wit kon er een hoekschop van maken.

Na doelpogingen van Gio van der Wegen en Boudein Bickel was het in de 35e minuut Ahmed Dahir die na een mooie aanval over links voor de 0-2 zorgde, echter dit doelpunt werd door de scheidsrechter op advies van zijn assistent afgekeurd wegens buitenspel (???). In het laatste kwartier van de 1e helft kreeg Steenbergen nog een 4-tal hoekschoppen te nemen en zagen we nog goede mogelijkheden voor Sam Hartog en Mike de Hoog echter gescoord werd er niet meer.

DHV gaat voor de gelijkmaker

Na de thee was het in eerste instantie de thuisploeg die het heft in handen nam en Steenbergen onder druk probeerde te zetten, uiteraard met de bedoeling om zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen.  Echter mede door goede ingrepen van Xander Burggraaf, Rens Cooijman en Lars de Wit kwam doelman Joost van der Ree niet in gevaar.

In minuut 55 was het Lars de Wit die Mike de Hoog de diepte instuurde. Op de rand van de 16 werd Mike de Hoog ten koste van een vrije trap gestuit, de vrije trap werd door de doelman van DHV onschadelijk gemaakt. Nadat een doelpoging van DHV een kwartier voor tijd tot 2 keer toe geen resultaat opleverde en een 2e vrije trap van Mike de Hoog, na een overtreding op Lars de Wit. ook een prooi werd voor de doelman, ging een poging van Mike de Hoog op aangeven van Gio van der Wegen rakelings voorlangs het doel van DHV.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd werd een doelpunt van Leonid Leonodov afgekeurd omdat aangever Dillen Simon buitenspel stond en werd ook een doelpunt van DHV om dezelfde reden geannuleerd. De vroege 0-1 voorsprong bleek dus achteraf gezien voldoende voor de overwinning, waardoor Steenbergen weer 3 punten kon bijschrijven. Maar gezien het wedstrijdverloop en de kansen die de blauwwitten kregen had een grotere overwinning zeker mogelijk geweest.

Volgende wedstrijd op zaterdag 11 mei

De komende 2 weken staan er geen wedstrijden op het programma in de klasse van Steenbergen. De eerstvolgende wedstrijd, tevens de laatste thuiswedstrijd van de competitie, wordt gespeeld op zaterdag 11 mei met als tegenstander het elftal van Seolto uit Zevenbergen.
Een week later, zaterdag 18 mei, volgt dan de allerlaatste wedstrijd met als tegenstander Smerdiek in St. Maartensdijk.

Uitslagen senioren van zaterdag 20 april

DHV 1 - Steenbergen 1: 0-1; Steenbergen onder 23 - Zeelandia/Middelburg onder 23: 5-1; Steenbergen 4 - DVO’60 9: 4-5; Steenbergen 35+ 2 - Moc,17 35+ 1: 3-0

Door: John Rommers