Zonnig welkom voor Sinterklaas in Dinteloord

DINTELOORD – De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, maar toen Sinterklaas vanmiddag met de rondvaartboot ‘Waterpoort’ de oude havenkom van Dinteloord binnenvoer, scheen de zon gelukkig volop. Aan de kade stonden burgemeester Ruud van den Belt, vele kinderen, vaders, moeders, opa’s, oma’s én harmonie Volharding Dinteloord klaar om de goedheiligman en zijn Zwarte Pieten een warm welkom te bieden.

Burgemeester Van den Belt heette de Sint officieel welkom en de eregast bedankt de burgervader op zijn beurt voor het feit dat de Dinteloordse haven binnenkort wordt uitgebaggerd, zodat hij vanaf volgend jaar weer met een grotere boot naar het dorp kan komen. De rondvaartboot ‘Waterpoort’ bood niettemin een uitstekend alternatief.

Eenmaal aan wal, nam Sint Nicolaas ruimschoots de tijd voor alle kinderen, van wie hij de nodige tekeningen in ontvangst mocht nemen en die allemaal graag met hem op de foto wilden. Na de aankomst, werd het Sinterklaasfeest in Dinteloord vervolgd met een gezellige middag in Het Dorpshuis.

Daar werden verschillende spellen gespeeld tussen de jongens en de meisjes. Eerst een Pietenrace, vervolgens moesten de deelnemertjes met behulp van een wasknijper chocolademunten aan elkaar doorgeven. Sinterklaas fungeerde als scheidsrechter, maar kon niet kiezen wie er nou eigenlijk gewonnen had. Dus riep hij alle kinderen tot winnaars uit. Als beloning kregen zij een grote snoepzak.

Foto’s Carlo Baas