Zon schijnt voor Vrienden van Aquadintel

DINTELOORD – De zon scheen gistermiddag letterlijk en figuurlijk voor de vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Aquadintel. Niet alleen werd het logo van de organisatie onthuld, ook overhandigde Lenie Naeije-Bolluijt, ambassadrice van Rabobank West-Brabant Noord, een cheque van 750 euro van de Rabobank Clubkasactie aan de voorzitter van de stichting.

Sinds juli 2015 is de werkgroep Vrienden van Aquadintel een stichting. ,,En bij een stichting hoort natuurlijk een logo. De afgelopen maanden hebben mensen hun ontwerpen in kunnen sturen. Uiteindelijk bleek het ontwerp van Joost Kroes het best aan te sluiten bij ons wensen,’’ vertelde Elly Heuts, vrijwilliger bij de Vrienden van Aquadintel. Als dank voor zijn inzet krijgt Joost een gratis zwembadabonnement.

Besparen

De Vrienden van Aquadintel hebben als doel het Dinteloordse zwembad in zijn huidige vorm te laten voortbestaan. ,,Vanwege de gemeentelijke bezuinigingen zijn we volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Die zelfredzaamheid gaat beter dan wij ooit hadden kunnen bevroeden,’’ aldus Huib Bierings. ,,Door zelf het groen te onderhouden, hebben we al duizenden euro’s kunnen besparen. En dankzij sponsoren zijn we in staat om diverse activiteiten voor jong en oud te organiseren.’’

Wifi-spots

,,Momenteel zijn we bezig om Wifi-spots op het zwembad aan het installeren. Hierdoor kunnen de bezoekers van Aquadintel ook op de zonneweide genieten van kosteloos internet. Kort gezegd is het ons doel om met minder geld meer te verwezenlijken,’’ stelde vrijwilliger Henk van Krieken.

Foto's Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl