Zilveren jubileum beachvolleybaltoernooi met 80 teams

STEENBERGEN – Aan het 25ste beachvolleybaltoernooi van Diomedon op Eerste Pinksterdag – zondag 15 mei – doen maar liefst tachtig teams mee, een evenaring van het record dat vorig jaar werd bereikt. Er is zelfs al een reservelijst aangelegd, zo groot is de animo voor het jubilerende evenement, dat zich – verdeeld over acht velden – in de middag- en de vroege avonduren gaat voltrekken op de Markt.

Het beachvolleybaltoernooi ontstond begin jaren negentig als gevolg van een ‘bedelbrief’ aan het bedrijfsleven, waarmee Diomedon sponsors zocht voor de viering van het 40-jarig bestaan van de sportvereniging en het 25-jarig bestaan van de volleybalafdeling.

Oprichter

Het idee om iets nieuws op poten te zetten kwam van toenmalig Kleine Tour-voorzitter Cees Iriks. Vanuit Diomedon pakte Wim Visser de koe bij de horens. Met behulp van Rien Koenraadt, Ria van Wesel en Bram Hommel, zette hij het toernooi op poten. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum is de oprichter nu weer bij de organisatie betrokken.

Vrijwilligers verzetten letterlijk en figuurlijk bergen werk

De werkgroep bestaat daarnaast uit Anja Huijsmans, Peter Delfos, Juliën van Meer (JVM Tuinen, hoofdsponsor) en Patrick Bos. Zij kunnen bij de opbouw en het opruimen rekenen op de medewerking van een trouwe groep vrijwilligers, die letterlijk en figuurlijk bergen werk verzetten (denk alleen maar aan het heen en weer sjouwen van zo'n 220 kuub zand) om de vele honderden deelnemers en toeschouwers een fantastische dag te bezorgen. Ook kent het toernooi een redelijk vaste club van sponsoren, waarbij zeker de cafés op de Markt zich niet onbetuigd laten.

Warmdraaien

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum, zijn alle deelnemers komende donderdagavond (12 mei) van 20.00 tot 22.00 uur alvast van harte welkom in de sporthal van ’t Cromwiel, om bij de volleybalafdeling van Diomedon met z’n allen warm te draaien voor het toernooi, dat zondagmiddag om 12.30 uur van start gaat. Om 11.00 uur worden alle vrijwilligers en sponsors van het eerste uur echter al in het zonnetje gezet, zij krijgen op de Markt koffie met gebak geserveerd.