Zestig smart phones voor bewoners tanteLouise

BRABANTSE WAL – Zestig bewoners van de verpleeg- en verzorgingshuizen van tanteLouise ontvingen een smart phone om door middel van videobellen gemakkelijker contact te kunnen houden met hun familie. Medewerkers van Sabic in Bergen op Zoom deden mee aan een donatiecampagne van hun bedrijf. Ze schonken een eenmalige bijdrage van hun salaris. Sabic verdubbelde het bedrag en dat deed ook ‘De Helepende Hand’, een vereniging van Sabic medewerkers.

“Het is van groot belang dat de oudere bewoners van tanteLouise in deze moeilijke tijd contact kunnen onderhouden met hun dierbaren. Heel mooi dat de medewerkers van SABIC dit mogelijk maken,” zo looft directeur Rutger Bosch van Sabic Bergen op Zoom de ondersteuning van zijn medewerkers.

Sociaal isolement verzachten

TanteLouise kan de smart phones heel goed gebruiken,  zeker nu door corona de bezoekmogelijkheden soms zijn beperkt, verzekert innovatieadvieur Daan de Viet. ‘’We zijn heel blij met deze schenking, die ons echt helpt om in vaak moeilijke of zelfs verdrietige omstandigheden het sociaal isolement van onze bewoners te verzachten. Het is goud waard dat bewoners op deze manier het contact met hun naasten kunnen behouden.”

“Wat leuk dat ik je zo kan zien en horen”

De 96-jarige Jan van den Kieboom nam de eerste telefoon in gebruik en video-belde spontaan zijn dochter Karien: ‘Wat leuk dat ik je zo kan zien en horen. Met ons gaat alles goed, hoor. We hebben daarnet heerlijk gegeten. Buikje rond, niks te klagen. Met jou ook alles goed? Hé, kijk nou, ik zie zelfs de paarden bij je lopen.”

Foto: Bewoner van tanteLouise Jan van den Kieboom neemt de eerste telefoon in gebruik door te videobellen met zijn dochter Karien.