Zaterdag 30 oktober: Alzheimercafé in De Stelle

DE HEEN – Zaterdag 30 oktober is het dorpshuis De Stelle de locatie waar het Alzheimercafé 2.0 wordt gehouden. Het thema is ditmaal ‘Omgaan met verlies en rouw bij Dementie’. Als gastspreker is Erica Witkamp uitgenodigd. Zij is gespecialiseerd in zorg om naasten.

Naast haar zijn nog diverse professionals aanwezig die vragen over het genoemde thema kunnen beantwoorden. Bezoekers van de Alzheimercafé krijgen advies over hoe om te gaan met verlies en rouw en horen voorbeelden uit de praktijk die hen kunnen sterken. Tijdens de pauze wordt vanuit het Bakhuys De Heen wat lekkers aangeboden. Er is vervolgens een gezamenlijke bespreking over het thema en de vragen die er leven. Ook is het mogelijk om na afloop een bezoek te brengen aan het Bakhuys.

De Plusbus rijdt op 30 oktober. Wel dient op werkdagen te worden gereserveerd via het telefoonnummer (0167) 541 138. Ook is het van belang voor bezoekers om te weten dat ze een geldige QR-code, of een papieren vaccinatiebewijs of een negatieve test bij binnenkomst moeten kunnen tonen.