Zaterdag 11-11 viering in Vosse-ol en Pompedurp

KRUISLAND/NIEUW-VOSSEMEER – Dweilband De Pompeblaozers gooit de 11/11-viering in Kruisland over een andere boeg. Onder de noemer PB-variété verzorgen de muzikanten op zaterdag 8 november een feestavond die ook weer bol zal staan van muziek en entertainment. Dezelfde avond beginnen ze ook in ’t Vosse-ol aan een nieuw leutseizoen, dat ‘als muziek in de oren zal klinken’, zo belooft de uitnodiging.

Twee geweldige Vossemeerse dirigent verzorgen komende zaterdag een interactief optreden tijdens de 11/11-viering die om 20.30 uur van start gaat in de Dorpsherberg op de Hoogte. Om 23.11 uur staat traditiegetrouw de bekendmaking van het nieuwe motto door Prins Ruud I op het programma en dat gaat volgens de mensen die kunnen weten op bijzonder originele wijze gebeuren. Vervolgens wordt ook het nieuwe carnavalslied ten doop gehouden.

‘Dick’ met pensioen

In Kruisland wordt na maar liefst 23 jaar afscheid genomen van het illustere presentatie-duo Dick en Dina van café Aon Dun Eik. Ook de huis- en begeleidingsband Bosters van Baal doet een stapje terug.

De Pompeblaozers hebben niettemin een nieuw concept gezocht en naar eigen mening gevonden met het PB-variété, waarbij zij de bezoekers willen verrassen met muziek, dans en humor. De organisatie hoopt natuurlijke van harte dat ook deze formule weer tot evenveel succes zal leiden als de vele Dick-thema’s die de revue zijn gepasseerd.

Gao d’op kaamp!

Als presentator is oud-Kruislander Kees Hagens aangetrokken, daarnaast verlenen ook de Backstienkboys en Marlea van Loenhout hun medewerking. PB-variété begint om 21.00 uur (zaal open vanaf 20.30 uur) en de entree bedraagt 2 euro.

Eén ding verandert sowieso niet: de installatie van prins, nar en grootste boer, rond de klok van elf uur. De drie aanvoerders van de Pompedurpse leut presenteren dan ook het nieuwe insigne. Het motto werd zoals gebruikelijk op dinsdagavond van de laatste carnaval al bekendgemaakt en luidt: ‘Gao d’op kaamp!’