X-landers zijn door naar Benelux finale Lego League

KRUISLAND – “De winnaar is een school die al vele jaren meedoet aan de First Lego League.” Met het uitspreken van deze woorden steeg de spanning voelbaar tijdens de prijsuitreiking van de FLL-regiofinale in Breda. Met name in het kamp van de X-landers 8.0 team van de Kruislandse Zonnebergschool die zelf wel wisten dat zij gedurende de dag erg goed gepresteerd hadden. Toen enige zenuwslopende  momenten later de naam  van hun team dan ook daadwerkelijk door de zaal schalde, was de ontlading groot.

Juichend sprongen de leerlingen elkaar en teamcoaches Ruud van Kaam en Mario von Banniseht in de armen. Menig X-lander (en ouder) pinkte een traantje weg. Onder luid applaus van de 24 andere teams baanden zij zich een weg naar het podium om de grote gele trofee (van Lego uiteraard) in ontvangst te nemen.

Feilloos

Een terechte overwinning want de X-landers kwamen in topvorm naar Breda. Waar zij in het verleden nog wel eens last wilden hebben van tegenwerkende robots, zoefde hij dit jaar tot drie keer toe probleemloos over de tafel en werkte er zijn missies feilloos af. Ook de presentatie van het project (een rolluik waarmee je de ramen kunt zemen) draaide als een zonnetje evenals de core values waarin de jury het samenwerkend vermogen van de leerlingen testten. De X-landers worden op 3 februari in Leeuwarden verwacht voor de Benelux-finale.

Leuke dag

De andere drie deelnemende teams van de gemeente Steenbergen, twee van ’t R@velijn en een van baisschool Pius X, gingen zonder beker maar met een hele leuke dag in de pocket terug naar huis. Voor ‘De Beste 7 van de X’, het Welbergse team was het de eerste keer dat zij meededen. Een dag vol nieuwe kennis, ervaringen en ontmoetingen, precies waar het bij de First Lego League om draait. Met een koffer vol goede ideeën voor volgend jaar keerden zij weer terug naar huis.

De X-landers 8.0 waren uitzinnig van vreugde toen de jury bekendmaakte dat zij de regiofinale van de First Lego League hadden gewonnen.

De Beste 7 van de X van de Welberg kijken toe hoe hun Kruislandse collega’s het doen tijdens een robotwedstrijd