Wisselvallige periode op komst en misschien wel kans op enige winterse neerslag

Zaterdag zijn er wolkenvelden waarbij ook in de gemeente steenbergen buien voorkomen, maar er zijn ook droge perioden. Veel zon hoeven we niet te verwachten. De verwachting is nog wat onzeker, maar de kans dat er wat natte sneeuw valt is klein. Met 4 of 5 graden is het iets kouder dan normaal. Gemiddeld is het eind november 7 tot 9 graden in onze regio. In de nacht van zaterdag naar zondag toe daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt.
Zondag staat er in de gemeente steenbergen een matige wind uit het noordwesten tot noorden en wordt het zo rond de 5 graden. Er zijn dan stapelwolken en enkele buien, maar ook droge perioden waarin de zon kan doorbreken. Sommige buien kunnen winters zijn met misschien wel ‘n beetje natte sneeuw. In de nacht naar maandag toe is er opnieuw kans op vorst aan de grond.
De dagen daarna wordt het wat wisselvalliger met vrij veel bewolking en van tijd tot tijd wat regen. De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is meest matig van kracht. De temperaturen gaan weer iets omhoog met halverwege de week 6 tot 10 graden.

Weerspreuk: “Als het vriest in november, dan volgt er sneeuw in december.”