Afbeelding
vrijdag 24 augustus 2018, 12:00

Winst voor Kruisland, Prinsenland en Steenbergen in eerste wedstrijden Groot Steenbergen Cup

KRUISLAND - Dinsdagavond werden op de velden van sc Kruisland de eerste wedstrijden gespeeld voor de Groot Steenbergen Cup. De  elftallen van vv Prinsenland en Steenbergen mochten de  spits afbijten in een onderlinge confrontatie van 2 keer 30 minuten.

Over de gehele wedstrijd gezien was Steenbergen de bovenliggende partij, maar ondanks kansen voor o.a. Davy Krijnen en Remco van de Riet werd er in de eerste helft niet gescoord.Rond de 10e minuut van de 2e helft gebeurde dat wel. Door goed storend werk was het Remco van de Riet die in balbezit kwam en met een mooi schot voor de 1-0 voor Steenbergen zorgde.Steenbergen mocht daarna een strafschop nemen omdat Bart Heshof binnen de 16 werd neergelegd maar aanvoerder Jeroen Augustijn zag zijn  inzet gestopt worden door de doelman van Prinsenland .Prinsenland was niet bij machte het Steenbergen moeilijk te maken waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan.

Dezelfde avond wist zaterdag 2e klasser Sc Kruisland met 6-1 te winnen van ScWelberg.
Prinsenland kwam ook in actie tegen NSV en wist die wedstrijd met 3-0 te winnen.

Dames
Woensdagavond traden de dames aan. Vv Steenbergen VR1 won met 9-1 van vv Prinsenland VR1. De Steenbergse dames waren duidelijk een maatje te groot voor de ploeg uit Dinteloord. De wedstrijd tussen de Welbergse vrouwen en Sc Kruisland dames ging gelijk op. Welberg was in de eerste helft sterker en kreeg enkele kansjes. In de tweede helft draaide de machtsverhouding om en bleken de Kruislandse vrouwen sterker. Het draaide uit op stevige duels, geen van de ploegen kon echter scoren, waardoor de eindstand 0-0 op het bord stond. Vv Prinsenland vrouwen 1 revancheerden zich na de nederlaag tegen Steenbergen vervolgens in de wedstrijd tegen NVS. De Dinteloordse dames wonnen dit duel met 4-2.

Feestje

Ook gisteravond (donderdagavond) en morgen (zaterdag) werden en worden de overige wedstrijden gespeeld in het kader van de Groot Steenbergen Cup.
Organisator van de Cup is Sc Kruisland. Zij kunnen de cup voor de derde achtereenvolgende keer winnen.
Het programma voor vrijdag en zaterdag is als volgt:
Vrijdag 24 augustus: 19.00 u: NVS VR1 – V.V. “Steenbergen” VR1; 19.00 u: SC Welberg VR1 – vv Prinsenland VR1; 20.30 u: SC Kruisland VR1 – V.V. “Steenbergen” VR1.

Zaterdag 25 augustus: 13.30u: NVS 1 – SC Welberg VR1; 13.30u: SC Kruisland VR1 – vv Prinsenland VR1; 14.45u: SC Welberg VR1 – V.V. “Steenbergen” VR1; 14.45u: SC Kruisland VR1 – NVS VR1; 17.00u: NVS 1 – SC Welberg 1; 17.00u: SC Kruisland 1 – vv Prinsenland 1; 18.30u: SC Welberg 1 – V.V. “Steenbergen” 1;
18.30u: SC Kruisland 1 – NVS 1.

Het toernooi duurt tot en met zaterdag 18:00 uur. Na de laatste wedstrijden worden de bekers uitgereikt en volgt er een feestje met Dj Bryan.

Foto’s: Mark Koenraadt ©2018
Door: John Rommers