zaterdag 19 januari 2019, 17:00

Winst en verlies voor v.v. Steenbergen in oefenwedstrijden tijdens winterstop

Het 1e elftal van v.v. Steenbergen heeft de afgelopen week een tweetal oefenwedstrijden gespeeld als voorbereiding op de tweede helft van de competitie die a.s. zondag weer begint. Daarbij boekten de Blauwwitten zowel winst als verlies.

Op donderdagavond 10 januari werd een thuiswedstrijd gespeeld tegen 4e klasser Odio uit Ossendrecht die met 4-1 werd gewonnen.De eerste helft ging tegen elkaar op met kansen voor beide partijen. Namens Steenbergen waren Lars Heshof en Enzo den Haak dicht bij een treffer maar beide spelers raakten het houtwerk. Steenbergen doelman Tim van de Ree zorgde enkele keren voor goede reddingen waardoor de spelers met een 0-0- ruststand de kleedkamers in gingen.In de tweede helft was het invaller Kevin de Jong die Steenbergen na 15 minuten op een 1-0 voorsprong bracht. Vijf minuten later wist echter Odio weer op gelijke hoogte te komen.

Met name in de laatste 20 minuten wist Steenbergen het verschil te maken waardoor de eindstand via doelpunten van Bart Heshof , Stijn Baarendse en wederom Kevin de Jong op 4-1 werd bepaald.

Trainingsweekend

Afgelopen weekend vertrok de Steenbergse selectie naar Weert waar vrijdag, zaterdag en zondag een trainingsweekend werd afgewerkt.
Het weekend werd zondag besloten met een oefenwedstrijd tegen 3e klasser MMC uit Weert, die met 4-2 werd verloren. Ondanks het verlies was ook dit een nuttige oefenpartij.
De thuisploeg kwam vrij snel op een 1-0 voorsprong maar halverwege de eerste helft zorgde Tom van Riessen voor de 1-1.
In de 35e minuut kwam MMC wederom op voorsprong, waarna op slag van rust de 2-2 werd binnengekopt door Stijn Heideman.
De tweede 45 minuten gingen beide ploegen goed tegen elkaar op, maar door twee defensieve fouten van de Blauw witten kwam MMC in de laatste 5 minuten op een 4-2 winst.

Vervolg competitie tegen koploper RBC

Zondag 20 januari wordt de amateurcompetitie weer hervat. Voor het eerste elftal van vv Steenbergen staat meteen een moeilijke opgave op het programma.
De Blauw witten vertrekken naar Roosendaal om daar om 14.30 uur aan te treden tegen niemand minder dan koploper RBC.
Een tegenstander waartegen het niet eenvoudig zal zijn een goed resultaat te behalen, maar voetbal blijft voetbal. We zijn dan ook erg benieuwd hoe Steenbergen de koploper gaat bestrijden en wie weet zit er misschien wel een verrassing in.

Verder staan er voor zondag a.s. de volgende wedstrijden op het programma:

Steenbergen 2 - Odio 2, aanvang 11.30 uur (oefenwedstrijd) en Moc’17 dames - Steenbergen dames, aanvang 9.45 uur (bekerwedstrijd)

Door: John Rommers