Wimar Lindenberg Steenbergs Sportman van het Jaar

STEENBERGEN – Bij de Steenbergse Sportverkiezingen in de raadszaal van het gemeentehuis is de 17-jarige zwemmer Wimar Lindenberg vanavond uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Hij won deze prijs vanwege zijn gouden medaille op het wereldkampioenschap sprint in Heerenveen op de 50 meter schoolslag.

Zijn volgende doel heeft hij al vastgesteld: ,,In juli wil ik mijn persoonlijk record verbreken bij het Europees Jeugdkampioenschap in Dordrecht,”, aldus de winnaar.

Nieuw-Vossemeerder Jan Knuit kreeg de titel Sportanimator van het Jaar toebedeeld, voor zijn verdiensten bij voetbalclub NVS, waarvan hij al bijna vijftig jaar op vele fronten actief is.

Turnster Valance Bickel uit De Heen werd gekroond tot Sporttalent van het Jaar, als beloning voor alle eerste prijzen die zij behaalde bij de wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap in de tweede divisie en haar promotie naar de eerste divisie.

De springgroep van de Steenbergse turnvereniging Trafo, die de Ahoy Cup won en drie keer promoveerden van de B- naar de A-klasse, ging naar huis met de prijs voor de Sportploeg van het Jaar.