Wim Roovers niet herkiesbaar als voorzitter VV Steenbergen

STEENBERGEN – Wim Roovers stelt zich niet herkiesbaar als voorzitter van Voetbalvereniging Steenbergen. Dat heeft hij informeel kenbaar gemaakt bij het bestuur en zal hij bij de eerstvolgende bestuursvergadering bevestigen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 7 september aanstaande moet een nieuwe voorzitter gekozen worden. Op dit moment zijn er nog geen kandidaten voor de functie. Het besluit van Roovers heeft naar zijn zeggen niets te maken met de perikelen waar de club het afgelopen jaar mee te kampen had.

“Het is een besluit op rationele gronden genomen, niet uit emotie. Ik loop nergens van weg, maar het is tijd voor een frisse wind. Ik ben niet iemand die heel lang in een bestuur wil zitten. Er moet doorstroming en verjonging zijn.”

Wel zo netjes

Roovers is zich ervan bewust dat buitenstaanders daar anders over kunnen denken. “Dat kan en mag, maar ik weet zelf hoe het zit. Ik denk hier al lang over na en heb er met meerdere mensen over gesproken. Ik wilde het bestuur tijdig laten weten dat er uitgekeken moest worden naar een nieuwe voorzitter. Dat vind ik wel zo netjes.”

Vers bloed

“Het is goed voor de club dat er weer eens wat vers bloed en andere zienswijzen komen,” vervolgt Roovers. “Het kan bepaalde dossiers die liggen te wachten ongetwijfeld helpen wanneer zij op een andere manier ingeschoten worden. De opzet van sponsoring en het project nieuwbouw/renovatie kleedkamers bijvoorbeeld. Behoorlijke dossiers waar behoorlijk aan getrokken moet gaan worden.”

Aanrader

Roovers heeft er zes bestuurlijke jaren opzitten waarvan de eerste vier als penningmeester en ruim twee als voorzitter. Met name het afgelopen jaar was roerig. Vorig jaar juli bleek de toenmalig beheerder de kantine als opslagplaats voor drugs te gebruiken. Het contract met zijn opvolger werd gisteren officieel beëindigd door de club.

Toch breekt de Steenbergenaar een lans voor het voorzitterschap. “VV Steenbergen is één van de grootste verenigingen van Steenbergen. Er gebeurt heel veel, met name bij de jeugd. Ik heb er zelf een hartstikke mooi en interessante tijd beleefd. Ik kan het zeker aanraden.”