Wielerronde Steenbergen in volle gang

STEENBERGEN – Voor de 72ste keer wordt vandaag, helaas onder barre weersomstandigheden, de jaarlijkse Wielerronde van Steenbergen verreden. Dat gebeurt weer in het hart van de stad, waar de koers vorig jaar terugkeerde, na de herinrichting van het centrum. Een goede zet, oordeelden zowel de Stichting Wielercomité Steenbergen als de deelnemers en de KNWU, die zich uiterst tevreden toonde over de goede organisatie en de veiligheid van het parcours.

Uit het grote aantal inschrijvingen blijkt eens te meer dat de renners hier graag hun rondjes komen rijden.

Vanaf half tien rijden achtereenvolgens de jeugdcategorieën 1 t/m 7 hun rondjes door de Kaaistraat, Grote Kerkstraat, Kerkplein, Kruispoort, Binnenvest, Oostdam,Westdam en de Kromme Elleboog. In de diverse pelotons bevinden zich ook plaatselijke deelnemers, onder wie Brent, Evi en Sanne Jongenelen, Mathijs de Kok, Melroy Krebbekx en Gianni Pavone.

Om 14.45 uur is het de beurt aan de junioren en om 16.30 uur klinkt het startschot voor de Amateurs/Sportklasse, waarbij de Steenbergse student Lars Adriaansen en ‘good old’ Ruud Havermans uit Nieuw-Vossemeer zich tot het uiterste zullen inspannen voor een plaats op het erepodium.