Wielercriterium Steenbergen vestigt hoop op oktobermaand voor organisatie van ‘Grote Prijs Steenbergen’

Ook de Stichting wielercriterium Steenbergen heeft, net als vele andere (sport)verenigingen, momenteel te maken met de maatregelen die onze regering heeft moeten nemen om de wereldwijde corona pandemie te bestrijden. In 2019 organiseerde de wielerstichting naast de jaarlijkse wedstrijden voor jeugdwielrenners tot en met 14 jaar voor de eerste keer een landelijke klassieker voor nieuwelingen en junioren.
De jeugdwielrenners moesten daarbij diverse omlopen afleggen van 6,5 km rondom Welberg met start en finish in de Kapelaan Kockstraat op Welberg.
Voor de nieuwelingen was een klassieker uitgestippeld van zo’n 80 km met eveneens start en finish aan de Kapelaan Kockstraat te Welberg waarbij via het Westland richting Nieuw-Vossemeer moest worden gekoerst en ook voor de junioren werd op hetzelfde parkoers een klassieker georganiseerd met een lengte van circa 110 km.

Uitstel en helaas nog eens uitstel

Omdat dit programma zowel bij de vele aangemelde renners als bij de organisatoren goed in de smaak viel, werd besloten om voor 2020 eenzelfde programma samen te stellen maar helaas kon dat ook toen al geen doorgang vinden in verband met de corona beperkingen.
Dan maar weer hetzelfde organiseren in 2021 zo werd uiteindelijk besloten, dus werden de wedstrijden in 2020 bij de K.N.W.U. aangemeld voor zondag 11 april aanstaande er vanuit gaande dat er dan toch al wel wat meer mogelijk zou zijn.
Maar nu we zo’n vijf-tal weken voor die datum zitten is wel duidelijk dat er ook op 11 april geen volwaardige wedstrijden verreden kunnen gaan worden en is het nog steeds afwachten wanneer dat wel kan.
Na overleg met de K.N.W.U. is 11 april wederom van de agenda geschrapt en gaat nu getracht worden om ‘De Grote Prijs Steenbergen’ te laten verrijden op zondag 17 oktober dit jaar.
De Steenbergse wielerstichting moet van de K.N.W.U. nog doorkrijgen of die datum definitief wordt, maar hoopt die zondag toch eindelijk de daad bij het voornemen te kunnen voegen.
En net als in 2019 zullen er dan op hetzelfde parkoers wielerwedstrijden worden georganiseerd voor de jeugdcategorieën 5 (12 jarigen), 6 (13 jarigen) en 7 (14 jarigen).

Topcompetitie

In het kader van de K.N.W.U-topcompetitie zal er die dag dan tevens een klassieker worden verreden voor junioren jongens (17 en 18 jaar) en junioren meisjes (17 en 18 jaar).
In deze topcompetitie komen de beste Nederlandse renners uit de genoemde categorieën uit die, als het allemaal door mag gaan, zullen gaan strijden om de winst in de ‘Grote Prijs Steenbergen’.
Hopelijk heeft corona ons dan op een dusdanige manier verlaten dat sportwedstrijden weer mogelijk zijn. Zodra de datum en meer details bekend zijn zullen we dat de Steenbergse wielerliefhebbers uiteraard laten weten.

Dikke Banden Race

Ook de inmiddels traditioneel geworden jaarlijkse Dikke Banden Race staat voor dit jaar weer op het programma van de Stichting wielercriterium Steenbergen.
Deze wielerwedstrijd op gewone fietsen, waaraan alle jongens en meisjes van de Steenbergse basisscholen mogen deelnemen, staan normaal gesproken gepland voor mei of juni.
Of dat dit jaar allemaal kan doorgaan zal hopelijk de komende weken of maanden duidelijk worden. Zodra die duidelijkheid er is volgt nader bericht.

Foto: De start van de strijd om de ‘Grote Prijs Steenbergen’ op zondag 19 mei 2019.
Foto 2: Een opname van de strijd om de ‘Grote Prijs Steenbergen’ op 19 mei 2019

Beelden bij dit artikel