Wielercriterium organiseert opnieuw Dikke Banden race en Oriëntatietocht

STEENBERGEN – Vorig jaar bestond de Stichting wielercriterium Steenbergen 75 jaar en werden er ter gelegenheid van dat jubileum,  naast de reguliere wedstrijden ook diverse nevenactiviteiten georganiseerd. De Dikke bandenrace en de fietsoriëntatietocht zijn toen heel goed bevallen en worden dit jaar opnieuw georganiseerd.

Net als vorig jaar zal de Dikke Banden Race ook deze keer weer worden georganiseerd op vrijdag 24 mei voor de basis scholieren van de gehele gemeente Steenbergen.
De Dikke Banden Race is bedoeld voor alle basisscholieren uit de gemeente Steenbergen. Het parcours komt opnieuw rond het Gemeentehuis te liggen. Alle meisjes en jongens van de Steenbergse basis scholen in de leeftijdscategorie vanaf 7 t/m 12 jaar zullen hiervoor worden uitgenodigd en mogen dus met hun eigen gewone fiets deelnemen.
De fietsoriëntatietocht wordt gehouden op zondag 26 mei. Ook nu wordt het een gezellige tocht met meerder stopplaatsen. Er wordt die dag gestart tussen 10.30 uur en 11.30 uur gestart vanaf hotel restaurant De Kaai waar ook de finish is.
Aan beide evenementen kan kosteloos  worden deelgenomen. Nadere info volgt.
Op zaterdag 25 mei is de jaarlijkse Koos Moerenhout Classic, waardoor het gehele weekend in het teken staat van de recreatieve wielersport.

Klassieker

Zoals eerder gemeld organiseert de Steenbergse wielerstichting dit jaar voor de eerste keer een landelijke  klassieker voor nieuwelingen (renners van 15 en 16 jaar) en junioren (renners van 17 en 18 jaar). Dit over een lengte van respectievelijk 80 en 110 km in en rondom Steenbergen.
Tussendoor zullen zondag 19 mei op een parcours van ca. 6 kilometer rondom Welberg wedstrijden plaatsvinden voor jeugdrenners van 12 , 13 en 14 jaar. Hiervoor hebben nu al zowel bij de nieuwelingen als bij de junioren zich zo’n 150 renners aangemeld, het maximale aantal dat door de KNWU is toegestaan.