Welkomstbanieren op Markt onthuld

STEENBERGEN – Ter afronding van de eerste fase van plan StadHaven, de grootscheepse herinrichting van de Steenbergse binnenstad, zijn vanmiddag op de Markt drie banieren onthuld. ‘Welkom in ons centrum’ staat erop.

Met de banieren willen de gemeente, de winkeliers en horecabedrijven het publiek ook daadwerkelijk welkom heten in het (deels vernieuwde) stadshart. Als volgend jaar de Kaaistraat en de Grote Kerkstraat ook zijn opgeknapt, komen er op nog drie plaatsen in het centrum dergelijke masten met bijhorende banieren te staan.

Op de eerste drie ‘vlaggen’ prijken foto’s van de Gummaruskerk, NH kerk en de haven. Bedoeling is dat er op de toekomstige banieren weer andere foto’s worden afgedrukt. Eventueel kan er ook actiematig worden gewerkt. Voor het ontwerp en de uitvoering bedankte projectwethouder Bert van Kesteren José Szrama van de Steenbergen Steengoed-promotiewinkeliers, Peter Vermeulen van Vermeulen Steenbergen en Jelle Steur van Steur Reclame. Voorzitter Hans Oerlemans van het Retail Platform Steenbergen en voorzitter Marc Tonissen van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Steenbergen, werden bedankt voor de goede samenwerking met betrekking tot StadHaven.

De Markt is nu echt helemaal klaar, aldus Van Kesteren. Links op de kop van het plein is als laatste element nog een beukenboom geplant. Die staat wat Van Kesteren symbool voor het feit dat ‘de beuk erin gaat’.