Wegpiraat aangehouden na achtervolging op A4

Steenbergen – Op de A4 ter hoogte van Steenbergen hebben agenten gistermiddag een 37-jarige man uit Kortgene aangehouden. Hij zat zonder rijbewijs achter het stuur en beging meerdere verkeersovertredingen.

Een onopvallende surveillanceauto van de verkeerspolitie werd op zondag 2 april door de verdachte rechts ingehaald. Dat gebeurde rond 15.00 uur op de A58 ter hoogte van Roosendaal. Vervolgens haalde de man nog een aantal keer rechts in en reed hij 49 kilometer per uur te hard.

Vervolgens werd de man werd aan de kant gezet. Het bleek dat hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs was. Dat was namelijk een dag eerder ingevorderd in verband met rijden onder invloed. Hij kreeg voor het rechts inhalen, de snelheid en het niet hebben van een rijbewijs processen-verbaal uitgereikt. Daarnaast kreeg hij tevens een rijverbod.

Ondanks verbod toch gaan rijden

Wat later bleek dat de man toch was gaan rijden. Verschillende eenheden van de politie keken vervolgens naar het voertuig van de verdachte uit. Hij werd kort daarna rijdend gezien op de A4 bij Steenbergen. Daar kreeg hij een stopteken, maar dat negeerde de man.

Klem gereden

Uiteindelijk moesten er drie politieauto’s aan te pas komen en werd de hij klem gereden. Hij verzette zich en moest uit eindelijk door agenten uit het voertuig worden gesleurd. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bedreigde hij ook nog een aantal agenten. Uiteindelijk is hij na verhoor met een proces-verbaal op zak weggestuurd. Zijn auto is overigens in beslag genomen.