Waterpoortloop: ‘Loop een rondje en vaar met het pontje’

DINTELOORD – Op 9 en 10 maart 2018 wordt voor de derde maal de Waterpoortloop georganiseerd. Een wandeltocht rond het Volkerak-Krammer over diverse afstanden. De organisatie ligt in handen van Waterpoortloop en Suikerstad Sportief  Dinteloord. Zij nodigen alle liefhebbers uit voor deze unieke wandeltocht, die meerdere afstanden kent.

Voor de lange afstanden van 100 en 80 km is het maximum aantal deelnemers bereikt, deze afstanden zitten dus al vol. Voor de overige afstanden van 20 en 40 km kunnen belangstellenden op zaterdag 10 maart inschrijven bij het startbureau.

De 20 km wandeling start alleen vanuit Ooltgensplaat. Voor de 40 km kan dit jaar voor het eerst op twee plaatsen worden gestart, namelijk vanuit Ooltgensplaat en nu vanuit Fort Sabina in Heijningen. Deze wandeling is extra speciaal vanwege de inzet van een pontje, waarmee de wandelaars naar de andere zijde van het Volkerak worden gebracht.

De Brabantse start op Fort Sabina (Heijningen) is vanaf 9.00 tot 9.30 uur. Hier wordt de inschrijving verzorgd door Stichting Suikerstad Sportief uit Dinteloord (bekend van de Suikerstadmars).

De Flakkeese 40 km en de Brabantse 40 km lopen tegen elkaar in en de wandelaars worden met het "Waterpoortpontje" het Volkerak overgezet, via Galatheese haven en haven Dintelmond. Inschrijven voor de 40 km (zowel Fort Sabina als Ooltgensplaat) is aan de start.