Waterpoort weekend, niet druk maar wel gezellig

STEENBERGEN – Kraampjes van de Brabantse Delta, de stichting Stadsarcheologie, Waterpoort en een springkussen voor de kleintjes. De haven van Steenbergen zag er kleurrijk uit. Met rondvaartboot ‘Merijntje Gijzen’ kon een tocht naar Fort Henricus worden gemaakt.

Wat zijn ze daar aan het doen?

Het Waterpoort weekend ging wat traag van start. Toevallige passanten kwamen een kijkje nemen. Zich afvragend wat er aan de hand was. De vrolijk gekleurde kraampjes, lekkere geuren van de palingrokerij en de barbecue trokken de aandacht. De deelnemers deden hun best de bezoekers te vermaken.

Bij de stand van de Brabantse Delta konden kinderen, maar zeker ook volwassenen zien wat er in het water leeft. Voorzichtig roerend door de bakken water zagen ze allerlei kleine diertjes die ons water gezond houden.

De stichting Stadsarcheologie had een maquette van de stadswal gemaakt. Bij Waterpoort-rondvaarten kon een kijkje in het land van Merijntje Gijzen genomen worden. Met de gelijknamige rondvaartboot konden bezoekers een vaartocht naar Fort Henricus maken.

In de loop van de middag werd het drukker. “Druk genoeg, ik vind het prima zo” lachte één van de dames op het terras. “Nu kunnen we heerlijk in het zonnetje zitten en van de muziek genieten” De mannen van ‘Deux Chevaux’ maakten er inderdaad een klein feestje van. Zelfs de bewoners van het Hof van Nassau genoten mee. De geur van vers gerookte paling en de barbecue deden hun werk. Op de kop van de haven ging het er wat rustiger aan toe. Mireille Mortiers gaf uitleg over een nieuwe vorm van bewegen op het water, ‘suppen’. Op een soort surfboard ga je, al peddelend het water op. In het begin zittend, of op de knieën. Maar al snel staand, zonder geluid en stankoverlast. Erg vriendelijk voor de natuur dus.  Wie durfde mocht het proberen.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl