Wandeling levert 600 euro op voor Serious Request

STEENBERGEN – De wandeling van Serious Request Steenbergen, die gisteravond voor de vierde keer plaatsvond, heeft 600 euro opgeleverd voor de actie ‘Hands off our girls’ van radio 3 FM voor het Rode Kruis.

Meisjes en vrouwen die tijdens oorlogen en conflicten slachtoffer zijn (geworden) van seksueel geweld, hebben dit jaar de speciale aandacht van de internationale hulporganisatie.

Vanuit Steenbergen wordt de landelijke geldinzamelingsactie gesteund door Anniek Uitdewilligen en Minette van Duijn, die onlangs een disco hielden voor de jeugd en in samenwerking met de Gummarusschool lege flessen inzamelen. Ook worden er bij het Bakhuys speciale Serious Request bollen verkocht en staat er op de toonbank van Boekhandel Vermeulen een spaarpotje voor dit goede doel.

Wat hun activiteiten alles bij elkaar hebben opgeleverd, konden de twee gisteren nog niet precies zeggen. De wandeling op zich leverde dus al 600 euro op. Aan het ‘rondje Welberg’ deden zo’n honderd mensen mee. Vrouwen en kinderen waren in de meerderheid.

Anniek en Minette gaan het totaalbedrag komende zaterdag hoogstpersoonlijk afleveren bij het Glazen Huis van de 3 FM-dj’s in Haarlem.