VVV kantoor in Steenbergen, uniek referentiepunt

STEENBERGEN – Zaterdagmiddag vond de officiële opening van het VVV kantoor plaats. Ton en Jacqueline Gillesse durven samen met de gemeente, het kerkbestuur en vrijwilligers de uitdaging aan. Steenbergen niet alleen zichtbaar vanaf de A4, maar ook een toeristische trekpleister voor de regio.

Waar beter een VVV kantoor dan in de Gummaruskerk?

Het was heerlijk toeven in de Gummaruskerk, zo rond het middaguur. Buiten vielen de mussen van het dak, maar binnen genoten genodigden én belangstellenden van een heerlijk kopje koffie met gebak. Tal van vrijwilligers van de Gummaruskerk, het gemeentebestuur en stadsgenoten keken uit naar de officiële opening van het VVV kantoor. “Het VVV kantoor komt in een uniek referentiepunt. Van heinde en verre zichtbaar” opende wethouder Esther Prent de bijeenkomst. Hiermee doelde zij op de Gummaruskerk, die met grote regelmaat bezoekers trekt die Steenbergen via de A4 passeren. Deze aantrekkingskracht wordt door de vestigen van het VVV kantoor in de kerk extra benut. Bezoekers hebben een aanspreekpunt, staan niet meer voor een gesloten deur.  “En het VVV kantoor is ook meteen gevonden” vult een belangstellende aan. Het beheer van het VVV kantoor komt in handen van Ton en Jacqueline Gillisse, eigenaren van Primera De Gilles.

De combinatie van VVV kantoor en winkel past volgens Jacqueline prima

Na het officiële gedeelte toog het gezelschap naar buiten. Aan de gevel van de kerk is het VVV logo aangebracht. Een banier met daarop ‘Brabantse Wal VVV’ maakt het plaatje compleet. Met een regen aan confetti en muziek van de Primurkus werd de opening een feit. Nog eenmaal mocht de wethouder aan de slag. Samen met de exploitanten zocht ze zich een weg door de afgeplakte opening. Binnen waren de enthousiaste opmerkingen niet van de lucht. Het is een overzichtelijke ruimte geworden. Met veel informatie over de gemeente, een scherm met tal van activiteiten en bezienswaardigheden. “Het kamelen kot is flink opgeknapt” lachte een bezoekster. Hiermee herinnerend aan een lang vervlogen functie van het huidige kantoor.

In de maanden mei tot en met augustus is de VVV van woensdag tot en met zaterdag geopend, van 11.00 tot 16.00 uur. De maanden september en april op woensdag, vrijdag en zaterdag. “En in de maanden oktober tot en met maart zijn we alleen op vrijdag en zaterdag open. We hopen de pelgrims op hun tocht naar Santiago de Compostella in de toekomst van dienst te kunnen zijn. De Gummaruskerk is stempelplaats op de route. Wellicht kunnen we in de toekomst de stempels zetten ” aldus Jacqueline Gillisse.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl