Vroege vogelwandeling van Natuurmonumenten over de Dintelse Gorzen

DE HEEN – Weliswaar is het aantal deelnemers dit maal beperkt, maar wie er op tijd bij is kan deelnemen aan de ‘Vroege vogelwandeling’ die Natuurmonumenten op zondagochtend 5 juli organiseert. Onder begeleiding van natuurgids Wim van Vliet struinen de natuurliefhebbers over de prachtige Gorzen.

“In de vroege ochtend is de natuur op haar mooist”, verzekert Wim van Vliet van Natuurmonumenten. “Het sluierende licht van de opgaande zon kleurt de voormalige schorren en slikken goudgeel. Geniet van de rust en stilte terwijl heel Nederland nog ligt te slapen.” Na het wegvallen van het zoutwatergetij door de komst van de Philipsdam is het gebied in de afgelopen decennia veranderd. “Nu kom je tijdens het wandelen duinriet, koninginnenkruid en zeldzame orchideeën zoals de keverorchis tegen”. De vrijwillige boswachter vertelt de deelnemers tijdens de wandeling alles over de Dintelse Gorzen en de planten en dieren.

Tips en tijden

Hij heeft wel een aantal tips: “Trek stevige schoenen of laarzen aan, neem je verrekijker mee en controleer jezelf na afloop goed op teken”.
Het wandelen start om 07:00 uur vanaf de parkeerplaats van de Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk 2-4 in Dinteloord. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Wie verkoudheids- of griepverschijnselen heeft wordt verzocht om thuis te blijven. Aanmelden is verplicht en kan via www.nm.nl/agenda.