Vosmeerse scholieren leven zich uit tijdens Jeugddag

NIEUW-VOSSEMEER – Ook het onderdeel dat specifiek voor de Nieuw-Vossemeerse schooljeugd wordt georganiseerd in het kader van 450 jaar Nieuw-Vossemeer, mag nu al geslaagd worden genoemd. Op het terrein achter de Hoogte leven de kinderen zich enorm uit. Er zijn diverse spellen en natuurlijk ook het hoogtepunt: De Mega Confetti Powerrace.

Op een deel van het terrein kan de bovenbouw meedoen aan diverse XXL-spellen. Geen gemier met kleine pionnen of memory kaartjes, de jongeren kunnen aan de slag met de uitvergrote versies van dit soort spelletjes. En dat valt goed in de smaak. 

Hoogtepunt

Op het andere terreingedeelte wordt eerst geoefend voor de diverse onderdelen van de Mega Confetti Power Racebaan. Zaklopen, hoepelstappen, netkruipen, tunnelsluipen en de stormbaan, het komt allemaal aan de orde. Met als ware apotheose het echte werk: op volle snelheid langs alle onderdelen om vervolgens te eindigen onder de confetti douche. Geen probleem voor de jongeren, zelfs de allerkleinsten genieten, ook al vinden ze het best spannend. 

Lunchtraktatie

Tussen de middag genieten alle deelnemers van een smakelijke lunch, die wordt verzorgd door de lokale supermarkt. En vervolgens is het wisselen geblazen. De Bovenbouw neemt deel aan de Power Racebaan, terwijl de Onderbouw zich amuseert met de XXL spellen.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl