Voormalig Tour-winnares Sanne geeft rennertjes spinning warming-up

STEENBERGEN – Voor de deelnemertjes aan de 49e Kleine Tour Steenbergen die al terug zijn van vakantie, verzorgt oud-Kleine-Tour-winnares Sanne Jongenelen een spinningles bij feelgoodclub Dinami. Hieraan kunnen de rennertjes vandaag – donderdag 2 augustus – vrijblijvend en zonder kosten deelnemen. Het initiatief is bedoeld als warming-up voor de Tour die volgende week maandag van start gaat.

Voor de rennertjes die telkens in blokken van ruim een half uur op de spinningfiets stappen is het een leerzame, maar zeker ook plezierige en nuttige ervaring. De inmiddels ervaren Sanne toont hen namelijk op leuke en stimulerende wijze hoe spinning verantwoord kan plaatsvinden.

Zo’n zeventig rennertjes maken vandaag van de gelegenheid gebruik. “Dat aantal verrast ons wel. We hadden op minder deelnemertjes gerekend. Veel rennertjes zijn nog op vakantie en het idee is op aandragen van Pieter Jongenelen slechts een paar weken geleden spontaan geopperd. Het is dan extra leuk om te zien dat er goede belangstelling voor is”, vertelt Jack Goossens van de Kleine Tour organisatie. Hij sprak ook zijn waardering uit voor Dinami die het initiatief mogelijk maakt en natuurlijk ook voor Sanne Jongenelen die de spinningles met zoveel enthousiasme geeft.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl