Voorjaarskermis op de Markt met Pasen

STEENBERGEN – Op de Markt in Steenbergen komt in het Paasweekeinde – van vrijdag 25 tot en met maandag 28 maart – een voorjaarskermis te staan, met een achttal attracties, zoals de autoscooters, de Miami Trip, Funhouse, draaimolen, schiettent, eendjes vissen en een oliebollenkraam. ,,Voor elk wat wils dus,’’ zegt eigenaar Peter Jongenelen van Buddha’s, die de voorjaarskermis op poten heeft gezet samen met de overbuurman van zijn café, kermisexploitant Johan van Reeken.

,,Bedoeling van dit evenement is uiteraard ook weer om Steenbergen op een leuke manier op de kaart te zetten en het stadscentrum te laten bruisen,’’ stellen de twee, die het plan kort na de jaarwisseling bij de gemeente indienden en hiervoor inmiddels toestemming hebben gekregen.

,,Het idee leefde eigenlijk al veel langer, maar het kwam er tot nu toe steeds niet van,’’ aldus Jongenelen, enthousiast over de op handen zijnde kermisdagen, die van 13.00 tot 23.00 uur zullen duren.

Vast staat ook al de komst van de vooral bij jonge kinderen razendpopulaire Minions op de openingsdag en ’s zaterdags zal een bekende soapster zijn of haar opwachting maken op de Markt. Wie dat wordt moet nog even een verrassing blijven, aldus de initiatiefnemers.