Volop zonnige activiteiten in Steenbergen Welberg en Kruisland

STEENBERGEN/WELBERG/KRUISLAND – Je krijgt het weer wat je verdient, zeggen ze. Nou, dan hebben we met z’n allen flink ons best gedaan, want het zonnetje schijnt heerlijk en nodigt iedereen uit om vanmiddag een bezoekje te brengen aan de braderie op de Welberg, de Franse Feesten in Kruisland of de Miss Kleine Tour-verkiezingen in Steenbergen.

De organisaties van al deze evenementen treffen het geweldig en hebben alles uit de kast gehaald om zowel deelnemers als publiek een onvergetelijke dag te bezorgen.

Terwijl de Markt en de Molenstraat in Kruisland zijn ondergedompeld in Franse sferen, vermaken de ruim tweehonderd Kleine Tour-rennertjes zich met de jaarlijkse sport- en spelmiddag (op het sportpark aan de Seringenlaan), met als apotheose de verkiezing van de miss voor de 45ste editie van de jeugdronde.

Op de Welberg komen jong en oud ruimschoots aan hun trekken bij de braderie in de Kapelaan Kockstraat en rondom gemeenschapshuis De Vaert. Ter verhoging van de attractiewaarde laat Stichting Ontspanning Voor Welberg (OVW) vanmiddag om half vier een koe los op het oude sportveld. Braderiegangers kunnen voor een euro gokken waar het dier haar vlaai gaat deponeren. Ook kunnen zij een badeendje ‘adopteren’, voor de eendjesrace die zich vanaf half vijf voltrekt in de Boomvaart.