Volharding maakt zich op voor Jaarconcert-weekend

STEENBERGEN – Om alvast in de stemming te komen, kan het publiek via een poll op de Facebookpagina van muziekvereniging Volharding Steenbergen uit vijftig nummers z’n vijf favoriete liedjes aller tijden kiezen, waarvan de uiteindelijke nummer één ook daadwerkelijk wordt gespeeld tijdens de Jaarconcerten die in het weekeinde van 12 en 13 december voor de 22ste keer plaatsvinden.

Met dit keer als thema ‘Top-2000 A GoGo’, waarbij de popkenners Jean Paul Heck en Pepijn Vermunt het repertoire zullen voorzien van hun deskundige commentaar.  

Tijdens de uitvoering van zaterdagavond treden de drie harmonieorkesten van Volharding, alsook de bigband Persi Swing Collective op, met zangeres Roosje Hendrickx. Ook de Steenbergenaren Eric Raijmaekers en Mario von Bannisseht verlenen vocaal hun medewerking aan de voorstelling en de Monique de Groot Dansers, eveneens uit Steenbergen, nemen het dansgedeelte voor hun rekening.

Jeugdorkesten

Zondagmiddag is het de beurt aan JONG-Volharding, de twee jeugdorkesten, de Muzieketiers, de MuziekMaten, de blokfluit- en de percussiegroep om zich te presenteren. Ook de samengestelde schoolband van de basisscholen uit Steenbergen en Welberg is van de partij en het Klein Orkest van Volharding treedt samen op met zanger Theo van Vliegen. En bij de MuziekMaten treedt bovendien de jonge, getalenteerde Steenbergse zangeres June de Jong voor het voetlicht.

De Jaarconcerten worden gehouden in de sporthal van ’t Cromwiel. Aanvang zaterdag 12 december om 19.30 uur en zondag 13 december om 14.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera De Gilles in de Kaaistraat en voor aanvang aan de kassa. De toegangsprijs bedraagt 8 euro voor de zaterdagavond en 6 euro voor de zondagmiddag, een combikaart kost 12 euro.