Volharding heeft muzikale wind in de zeilen bij zomerconcert

STEENBERGEN – Volharding luidt vandaag op muzikale wijze de zomer in, met een ware concertreeks op het parkeerterrein achter de Rabobank. Onder het motto ‘Met Volharding over zee’ kwamen vanmiddag hoofdzakelijk de jeugdleden van de 169-jarige, maar springlevende Steenbergse muziekvereniging aan bod.

Tussen de optredens van onder meer de Musieketiers, de percussiegroep en de Muziekmaten door, werden aan tientallen jeugdleden diploma’s uitgereikt, waarvoor gisteren en vandaag de examens werden afgelegd.

Even spontaan als leuk was dat mevrouw Pia Abbenhuis de laatste ronde van de diploma-uitreiking voor haar rekening nam. Haar man was in het verleden voorzitter van Volharding, haar zoon Bas is al decennia lang één van drijvende krachten binnen de vereniging, die sinds kort in Marianne Zaat een nieuwe voorzitter heeft.

Het zomerconcert is de eerste grote activiteit onder haar voorzitterschap, ‘maar ik hoef hier niet veel aan te doen hoor, ze hebben het allemaal prima georganiseerd’.

Vanavond om 19.00 gaat het muzikale feest verder met optredens van achtereenvolgens het Klein Orkest, de Persi Swing Collection, JONG Volharding, het Saxofoonkwartet, het harmonieorkest, en nogmaals de bigband. Rond half elf neemt dj Bob het muzikale roer van de avond over.