Volharding Dinteloord houdt open repetitie van het leerlingenorkest

DINTELOORD – Na een afwezigheid van twee jaar heeft Volharding Dinteloord weer een leerlingenorkest. “Daar zijn we ontzettend trots op”, zo laat Nicole van Tilburg namens Volharding weten. Zij nodigt belangstellenden uit op een kijkje te nemen bij de open repetitie die ter gelegenheid van de Cultuurmaand ‘Cust’ wordt gegeven op woensdagavond 27 september.

Het leerlingenorkest staat onder de enthousiaste leiding van Carla Baaten. In het orkest spelen zowel kinderen als volwassenen die minimaal 1 jaar les hebben gehad op hun instrument. In het nieuwe leerlingenorkest is bijna elke instrumentgroep aanwezig: zo zijn er 2 saxofoons, 2 klarinetten, 2 dwarsfluiten, een bas, trompet, trombone en een drummer. De jongste leerlingen spelen op hun eerste zelfgekozen instrument. Onder de oudere leerlingen bevinden zich Alex van Tilburg op trompet, hij speelt normaal saxofoon, maar ook Theo Bouman, de voorzitter van Volharding Dinteloord. Hij speelt normaal euphonium en is nu begonnen op trombone. Jean-Pierre Baaten speelt normale trombone, maar is nu leerling op drum. Ook Nicole van Tilburg (niet op de foto, was bij het maken helaas verhinderd) heeft een plaatsje in het orkest. Zij speelt normaal dwarsfluit in het harmonie orkest, maar krijgt nu les op de saxofoon.

Volgend jaar krijgt het leerlingenorkest aanvulling van vijf nieuwe leerlingen. Deze zijn in september gestart met hun eerste muziekles. Na een jaar studie kunnen ze meedoen met het leerlingenorkest.

Eerste optreden

Dit orkest treedt voor het eerst op tijdens de Sinterklaasintocht, samen met het orkest van de harmonie. Elke woensdag tussen 18:30 en 19:15 uur repeteren de muzikanten in het Dorpshuis. Woensdag 27 september is er dus de open repetitie. Volharing Dinteloord hoopt dan op leuke belangstelling.

Dirigent Carla Baaten

Het nieuwbakken leerlingenorkest van Volharding Dinteloord staat onder leiding van Carla Baaten. Het orkest is samengesteld uit leerlingen die voor het eerst een instrument bespelen, maar ook uit leerlingen die hier wegwijs worden gemaakt op hun tweede instrument.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant