Vlaojestáámpers presenteren hun ‘wagentje-2020’

STEENBERGEN – De Vlaojestáámpers zijn weer hard aan het werk om van hun carnavalswagen een prachtstuk te maken. Dit jaar kozen de Stáámpers voor een sportief thema. Ze hopen daarmee te scoren tijdens de optochten van Tullepetaonestad, Altere en ’t Krabbegat. In deze laatst genoemde optocht rijden de Vlaojestáámpers dit jaar voor de eerste keer mee. Zaterdag 18 januari is het jaarlijkse wagentjes kijken en de aansluitende feestavond. “We presenteren ons 11-tal. Ze staan al in de startblokken en zijn helemaal afgetraind”, zo laat hoofdontwerper Koen Cuelenaere namens zijn team weten.

Op de feestavond die zaterdagavond 18 januari om 20:30 uur begint zullen diverse dweilbandjes uit de regio spelen. Tussendoor vermaakt Dj Peer de bezoekers muzikaal. Vrijdag 17 januari is het de beurt aan de basisscholieren uit de gemeente Steenbergen om een kijkje naar de bouwwerkzaamheden te nemen. “Wie weet zit onze nieuwe sportheld hier wel tussen”, zo hoopt Koen Cuelenaere.
Hij laat voorts weten dat zijn team bouwers de optochten – vooral ook de première in ’t Krabbegat – veel zin hebben in de uitdaging om voor zo’n groot publiek te rijden. “Dat we tussen de Bergse collega’s rijden – waar we ons altijd al aan proberen te meten – maakt onze motivatie alleen maar groter. We rijden overigens al een aantal jaar in Altere mee met de A-wagens. Dit zijn dezelfde die ook in Bergen op Zoom deelnemen. Een groot verschil met de Bergse bouwclubs is er ook: wij gebruiken andere materialen voor onze wagen: piepschuim en papier-maché. Onze stijl van bouwen kennen ze daar nog niet. Daarmee zullen we dus vernieuwend uit de hoek komen”.