Virtual Reality op het Ravelijn: prijs voor Pius X-scholier

STEENBERGEN – Het VMBO verandert mee met de maatschappelijke ontwikkelingen. Dat was duidelijk zichtbaar tijdens de Open Dag van ’t Ravelijn. Bij de afdeling Zorg werd de "Zorgrobot" getoond, de hulprobot die kan worden ingezet bij hulp aan ouderen en mensen met een beperking. Maar er werd meer high tech getoond.

Op het domein van Economie was de verandering van techniek in communiceren goed zichtbaar. De mogelijk toekomstige leerlingen die op open dag bezochten kregen daar een VR bril (Virtual Reality) en waanden zich in een geheel andere omgeving.

Op het techniekplein waren het 3D printers en besturingstechnieken die de vernieuwing aangaven. Virtueel lassen was eveneens een mogelijkheid om uit te proberen. En bij de techniekonderbouw was er de kans op het winnen van een 3D pen. Bezoekers konden raden naar het aantal fiches aan een draad en wie het juiste aantal schatte of daar het meest dichtbij was kreeg deze pen. Wout Deijkers uit Welberg – een leerling van Pius X in groep 8 – was er het dichtstbij met zijn inschatting: 555 in plaats van 570 en daarmee was hij de gelukkige. Onderwijsassistent Caroline van Campenhout van 't Ravelijn kwam hem de pen persoonlijk in de klas overhandigen.