Verdachte brandstichtingen Steenbergen-Zuid ontsnapt

STEENBERGEN – Voor het eerst sinds de brandstichtingen in Steenbergen-Zuid begonnen, is er zicht op de dader. Vanmorgen rond 05.00 uur zag een buurtbewoner hoe een man brand stichtte in de Magnoliastraat. Agenten die op dat moment in de wijk surveilleerden, zetten direct de achtervolging in. Zij konden niet voorkomen dat de man in de Anjerstraat in een zwarte (vermoedelijk) Audi A1 met Nederlands kenteken stapte en met hoge snelheid wegreed in de richting van de Oudlandsestraat. Daaropvolgend zijn meerdere politie-eenheden naar Steenbergen uitgerukt maar die zoektocht heeft niets opgeleverd. De politie is op zoek naar getuigen.

Volgens politiewoordvoerder Esther Boot-Bosman waren politieagenten vanmorgen op surveillance in de wijk Zuid toen zij zelf een brandlucht roken. In de Magnoliastraat stelden zij onderzoek in. Ter plekke werden zij aangesproken door een buurtbewoner die net daarvoor had gezien hoe een onbekende persoon bezig was brand te stichten. De agenten haastten zich naar de locatie waar de persoon zich op dat moment nog bevond. De verdachte sloeg op de vlucht in de richting van de Anjerstraat waar de zwarte auto (vermoedelijk Audi A1) geparkeerd stond. Voordat de agenten hem konden bereiken, reed hij met hoge snelheid in de richting van de Oudlandsestraat.

Grootste belang

Volgens Esther Boot is het niet uitgesloten dat deze ontwikkeling leidt tot een aanhouding. “Getuigenverklaringen zijn daarbij van het grootste belang en we hopen dat iedereen die iets gezien of gehoord heeft, zich bij ons meldt.” Dit melden kan op diverse manieren. Via 0900 8844, via de politieapp (06 12 20 70 06) of het meldformulier op politie.nl/melden. Anoniem mag ook via 0800 7000 of het meldingsformulier van M (BVH 2018228538).