Veertig jaar in de weer voor plaatsgenoten met een beperking

KRUISLAND – “Je bent niet alleen voorzitter van de ‘Dinsdagavondclub’, maar je steekt ook al veertig jaar de handen uit de mouwen. Daarbij help je niet alleen bij het eten en drinken, maar als het nodig is zelfs bij de toiletgang. En kunnen clubleden niet makkelijk in of uit de auto of taxi komen, Jeanne helpt. De dinsdagavondclub is door mensen zoals jij een begrip in Kruisland. Een club waar mensen met een verstandelijk of lichamelijke beperking in niet al te grote groepen muziek kunnen maken”, zo zwaaide burgemeester Ruud van den Belt Jeanne van Gastel-Theunisse op deze speciale dinsdagavond lof toe voordat hij haar een lintje opspeldde.

“Want het heeft de koning behaagd om jou te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau”, aldus de burgemeester. En terwijl hij de Kruislandse decoreerde klonk het uit de mond van een van de aanwezige dinsdagavondclub bezoekers: “Jeanne, gaan we nou taart eten?”. Dat kon Jeanne van Gastel gelukkig bevestigen. Want het was immers feest vanavond in dorpshuis Siemburg. De dinsdagavondclub bestaat veertig jaar en dat werd gevierd. Met feestelijke muziek van harmonie St. Ceacilia, met slingers en met taartjes, die werden uitgedeeld door vrijwilligster Lianne de Jong.

Dank aan alle vrijwilligers

Maar niet voordat Jeanne van Gastel alle vrijwilligers had bedankt. “De dinsdagavondclub bestaat immers dankzij de inzet van onze vrijwilligers”, zo liet de gedecoreerde weten. Ze was aangenaam verrast door de hulde die haar werd gebracht, maar zeker ook doordat haar gasten weer een plezierige dinsdagavond mochten beleven.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant