Uniek moment in 39 jarig bestaan Simple Dribble

STEENBERGEN – Morgen staan er voor drie jeugdteams van Simple Dribble belangrijke thuiswedstrijden op het programma. Bij winst krijgt de Steenbergse basketbalvereniging er namelijk drie kampioenen bij. De wedstrijden worden vanaf 10:15 uur gespeeld in de sporthal van ’t Cromwiel.

Hoewel basketbalvereniging zich altijd heeft geprofileerd als breedte sportvereniging, blijft winnen een prettig onderdeel van het competitie spelen. Elk jaar is er de hoop dat een team ook daadwerkelijk kampioen kan worden en soms zijn dat zelfs meerdere teams. Maar dit jaar is er een unieke mogelijkheid want alle drie de jongste jeugdteams kunnen op 7 april 2018 in hun thuiswedstrijd kampioen worden. Een unieke dag in de historie van Simple Dribble die de club dan ook niet zomaar voorbij willen laten gaan.

Om 10.15 uur gaat de wedstrijd tussen Simple Dribble U14 en de tegenstander BBF Migliore U14 uit Rijen van start. Het Steenbergse team kan vandaag hun eerste plaats definitief veiligstellen. Hoewel door de inzet van een dispensatiespeler geen sprake kan zijn van een officieel kampioenschap wordt de eerste plaats wel als kampioenschap gevierd. BBF Migliore staat momenteel tweede en is de kandidaat om de formele kampioen te worden. Een spannende wedstrijd tussen de twee beste teams van de competitie staat dus voor belangstellenden op het programma.

Aansluitend – omstreeks 12.00 uur – gaat de wedstrijd van Simple Dribble U12 en Agathos U12 uit Geertruidenberg van start. Deze wedstrijd werd vorige week nog omgekeerd (in Geertruidenberg) gespeeld. Ondanks een ruime overwinning vorige week, zal vandaag eerst maar moeten blijken of de Steenbergse spelers hun zenuwen kunnen bedwingen. In de klasse van Simple Dribble spelen maar liefst 3 teams met een dispensatiespeler. Hierdoor zou het kunnen zijn dat Simple Dribble als de nummer twee toch officieel kampioen wordt achter het ongenaakbare Eastwood Tigers, dat voor alle tegenstanders in deze competitie een maatje te groot was.

De dag wordt afgesloten met de jongste wedstrijd groep, de U10. Een doelpuntrijke wedstrijd mag worden verwacht want de U10 is zich sterk aan het ontwikkelen. In de eerste competitiehelft werd al 40,9 punten per wedstrijd gescoord en in de tweede helft is het gemiddelde zelfs opgekrikt naar 57 punten per wedstrijd. Bijzonder knap voor deze jeugdige spelers en speelsters. Zij ontmoeten zaterdag het jonge maar zeer talentvolle Barons uit Breda dat deze competitie ook al 187 punten scoorde.

Bijzondere ontvangst

De jeugdteams worden als echte basketbalspelers ontvangen en behandeld.
Sonko, de Simple Dribble mascotte zal aanwezig zijn en zoals het een echte wedstrijd betaamd zal alles opgeluisterd worden met opzwepende muziek. Een unieke ervaring voor de spelers. Mochten de Steenbergse teams zaterdag een overwinning behalen, dan zullen ze ook als kampioenen gehuldigd worden.