Ultralopers na doorregende nacht begonnen aan laatste loodjes

STEENBERGEN – De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat geldt zeker voor de atleten die na een nacht vol regen en harde wind nog tot twaalf uur proberen zoveel mogelijk kilometers af te leggen tijdens het wereldkampioenschap ultraloop.

Gisteren overdag vielen de weersomstandigheden uiteindelijk nog alleszins mee, maar naarmate de avond vorderde, nam de wind toe en rond de klok van elf uur mengde ook de regen zich in de toch al zo zware competitie.

Maar ultralopers lopen boven alles op karakter en laten zich niet zomaar uit het veld slaan, zo bleek wel gedurende de nacht. Het respect voor de deelnemers groeit hoe dan ook met het uur, of eigenlijk al met elke kilometer die zij afleggen. Zeker nu de finish in zicht komt, verdienen zij daarom zoveel mogelijk support van het publiek.

Wie wil weten hoe de stand in de wedstrijd is kan dit zien op het grote scorebord net voorbij de doorkomst in de Wouwsestraat en ook op http://24hour.ultraloopsteenbergen.nl/index.php/nl/live is precies te volgen hoeveel rondjes en kilometers de deelnemers tot nu toe hebben afgelegd.

Bij de mannen gaat de Amerikaan Jon Olsen aan kop, tegen half tien had hij 105 keer het parcours afgelegd, oftewel bijna 243 kilometer. Bij de vrouwen stevent de Japanse Mami Kudo op de wereldtitel af, zij heeft er al 97 rondjes opzitten, maar ook Sabrina Little uit Amerika gooit hoge ogen.