Tweede plaats voor Ontmoetingswinkel bij ‘Help Nederland Vooruit’

STEENBERGEN – Rian Liefhebber, initiatiefneemster van stichting De Ontmoetingswinkel aan de Kaaistraat in Steenbergen, bracht vanochtend nagelbijtend door. Wachtend op de koerier die het bericht zou brengen op welke positie de stichting was geëindigd in de campagne ‘Help Nederland Vooruit’ van de ING bank. Het busje kwam niet, maar een verlossend telefoontje gelukkig wel. Het project dat De Ontmoetingswinkel indiende, bereikte de tweede plaats in de regio en ontvangt daarvoor een prachtig bedrag van drieduizend euro.

Reden voor een klein feestje aan de activiteitentafel van de Ontmoetingswinkel. Met een stukje taart en een glaasje ‘champagne uit de kraan’.  De eerste plaats in de regio Roosendaal ging naar de stichting Paul. “Eerlijk is eerlijk,” zegt Rian. “Hoe leuk ik het ook gevonden had om te winnen, deze stichting verdient het net zo goed. Zij zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met financiële problemen toch kunnen sporten en dat is erg belangrijk.”

Kledingbank

De initiatiefneemster kan niet wachten om het gewonnen geld in te zetten voor een kledingbank voor mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank Steenbergen. Liefhebber: “Iedere cliënt die gebruik moet maken van de voedselbank krijgt een stempelkaart. Wanneer hij of zij in de Ontmoetingswinkel komt om kleding te kopen, wordt de aankoop afgestempeld op deze kaart. Het bedrag dat zij normaal zouden moeten betalen, komt nu uit de pot van ‘Help Nederland Vooruit’. Zo komt dit geld ten goede aan de mensen en aan de stichting De Ontmoetingswinkel.”

Mondkapjes

Rian Liefhebber zette haar ontmoetingswinkel op om mensen die in een sociaal isolement zitten, bij elkaar te brengen. Samen met vrijwilligers ontvangt Rian Liefhebber dagelijks tal van inwoners uit de gemeente Steenbergen en naaste regio aan de activiteitentafel in haar winkel aan de Kaaistraat. Daarnaast verkoopt de Ontmoetingswinkel eerste klas tweedehands kleding en tal van zelfgemaakte artikelen. Zo wordt er momenteel druk gewerkt aan de voorjaarscollectie mondkapjes in allerlei frisse kleuren.

Op het nippertje

In totaal kregen 255 maatschappelijke initiatieven vandaag via de post een cheque met het aan hen toegekende bedrag. Alle deelnemers wisten dat zij een bedrag zouden krijgen tussen de duizend en vijfduizend euro. Hoeveel, was afhankelijk van het aantal stemmen dat zij via de website van ‘Help Nederland Vooruit’ kregen. De kledingbank van De Ontmoetingswinkel stond voor deze regio lang op één, maar verloor het op het nippertje van de stichting Paul die vijfduizend euro krijgt.

Voor meer informatie www.de-ontmoetingswinkel.nl of via Facebook (De ontmoetingswinkel)