Twee PvdA-raadleden gaan verder als ‘Lijst Sociaal Steenbergen’

STEENBERGEN – In een persbericht laat PvdA fractievoorzitter Willem van den Berge weten dat hij uit solidariteit met zijn medefractielid Lesley Molhoop zijn lidmaatschap van PvdA Steenbergen opzegt en samen met hem verder gaat onder de naam Lijst Sociaal Steenbergen. Van den Berge is het niet eens met de gang van zaken binnen de PvdA.

Volgens Willem van den Berge is Lesley Molhoop door het bestuur verkeerd behandeld. Nadat hij aangegeven had tot aan de verkiezingen zijn werk als PvdA-raadslid te blijven doen en zich vervolgens terug te trekken uit deze partij is in een ‘roerige ledenvergadering een klemmend beroep op hem gedaan om zich toch kandidaat te stellen’. Nadat Molhoop overstag ging en besloot om dat te doen ‘kwam hij op een verdienstelijke derde plek’. “Vervolgens zou de pers hierover worden ingelicht en pas als deze hierover zou hebben bericht, zou de naam van de nieuwe lijsttrekker wereldkundig worden gemaakt”, zo stelt Van den Berge in zijn bericht.

"Schuld van de partijvoorzitter"

Hij geeft afdelingsvoorzitter Leon Aanraad vervolgens de schuld dat de pers eerder op de hoogte was. En stelt ook dat Molhoop buiten de voorbereiding voor de verkiezingscampagne is gehouden. “Hij besloot zich wegens gebrek aan vertrouwen in het bestuur wederom van de kieslijst van de PvdA terug te trekken en zijn partijlidmaatschap op te zeggen”.

‘Solidair’

Van den Berge zegt het proces met lede ogen te hebben aangezien. “Interne protesten werden genegeerd”. Uit solidariteit met zijn fractiegenoot Molhoop trekt Willem van den Berge zich nu ook terug. Beiden gaan tot aan de verkiezingen verder onder de naam Lijst Sociaal Steenbergen.