Tv-programma ‘Help mijn man is klusser!’ op Welberg

WELBERG – Commotie vandaag in de Corneliusstraat op de Welberg. Even dachten de bewoners dat er een bouwproject werd gestart, maar het bleek te gaan om televisieopnames voor het RTL-programma ‘Help mijn man is klusser!’. Presentator John Williams overviel daar vanmiddag een mannelijke bewoner omdat zijn vrouw hem heeft opgegeven voor het programma. 

Een heel team is aanwezig voor de opnames. Productieleider Frederique Lempers wil nog niet te veel verklappen, maar weet al wel te vertellen dat de man des huizes bereid is mee te werken aan het programma. Dat is niet altijd het geval. Het gaat om een realityprogramma waarin hulp wordt geboden aan wanhopige vrouwen van doe-het-zelvers die vaak al jaren in onafgemaakte huizen moeten wonen. En professioneel klusteam gaat hem dan helpen. 

Uitzending in januari

Inmiddels zijn er meerdere containers in de straat geplaatst. Hoelang de opnames gaan duren is nog niet bekend. “Tot de klus geklaard is”, zegt Lempers. “Het is de bedoeling dat het in januari wordt uitgezonden.” Sommige buurtbewoners zullen wel enige overlast ervaren, maar volgens de productieleiding ontvangen die een bloemetje. Ook de gemeente is op de hoogte gesteld van de opnames. 

Door: Nicole van de Donk

Beelden bij dit artikel