Tussenstand in gemeente Steenbergen: opkomst rond het landelijk gemiddelde

“De opkomst voor de Tweede Kamerverkiezingen in Steenbergen verloopt goed en lag rond 15 uur op ruim 42%. Dit komt overeen met het landelijke gemiddelde. In dit percentage is ook de opkomst van maandag 15 maart en dinsdag 16 maart verwerkt. De briefstemmen die tot nu toe zijn uitgebracht, zijn hierin nog niet opgenomen”, zo laat gemeente Steenbergen weten.

Er zijn extra maatregelen genomen om het stemmen voor de kiezer zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dit met de opening van de stembureaus op maandag en dinsdag voor de inwoners met een kwetsbare gezondheid, met looproutes, ontsmettingsmiddelen en de verplichting tot het gebruik van een mondkapje. De inwoners van 70 jaar en ouder konden per brief stemmen.

Oproep

Burgemeester Ruud van den Belt spreekt zijn waardering uit voor de inzet van alle medewerkers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de verkiezingen. Hij doet een oproep: “Ik wil echt benadrukken dat het belangrijk is om gebruik te maken van je stemrecht. Test negatief, stem positief”. Deze ochtend bracht de burgemeester zijn stem uit in het Gemeentehuis, gevolgd door de stemgerechtigden uit de gemeente die hun stem uitbrachten bij de 12 stemlokalen in de gemeente.

Foto: Burgemeester Van den Belt brengt in het gemeentehuis zijn stem uit.