Trafo Steenbergen trots op springtalenten

STEENBERGEN – Gisteren -zaterdag 24 februari- was een belangrijke dag voor vier teams van turn- en dansvereniging Trafo uit Steenbergen. In de sporthal van ’t Cromwiel vond op deze dag namelijk de regionale ABC-groepsspringwedstrijd plaats, waarbij de Steenbergse springtalenten zich ten overstaan van de jury van hun beste kant lieten zien. Samen met deelnemende verenigingen uit heel zuidwest Nederland streden zij in diverse leeftijdscategorieën voor de hoogst haalbare plaats.  

Tweemaal per jaar doet Trafo Steenbergen met haar jongens en meiden uit het selectiespringen mee aan een soortgelijke regionale wedstrijd. Hierbij wordt geturnt op de onderdelen kast, minitramp, lange mat en airtumbling. De extra dimensie van deze wedstrijdsport zit volgens trainster Linda Smulders in het teamgevoel: “Het springen geeft je het gevoel van vliegen en vrijheid. Om in wedstrijden vlot achter elkaar te kunnen springen moet de timing goed op elkaar zijn afgestemd en is het heel belangrijk dat je echt op elkaar kunt vertrouwen”.

Kritische noot

Linda’s vader André Smulders is als voorzitter van de vereniging maar wat trots op het vele talent. “Er is hier meer talent dan ondersteuning van de Gemeente” zegt hij enigszins cynisch. Hij legt uit hiermee te doelen op het vele gesoebat met de Gemeente over onderwerpen als bijvoorbeeld afgekeurd trainingsmateriaal dat door de vereniging nog goed te gebruiken zou zijn voor andere doeleinden. “De ondervloer in de sporthal is bijvoorbeeld eigenlijk te hard voor het turnen, waardoor veel oplettendheid is geboden tijdens de trainingen en de warming-ups. Afgekeurde matten zouden door ons nog heel goed te gebruiken zijn als aanloopmatten, maar de regels die de gemeente stelt werken dit tegen. Ook het gebrek aan bergruimte is bijvoorbeeld een steeds terugkerend probleem.”

Daar doen we het voor!

Alhoewel hij zegt te hopen dat hier verandering in komt, mag het Smulders’ pret niet drukken. “Zowel in de ochtend als in de middag zijn er door onze jongens en meiden weer zeer mooie resultaten geboekt en daar zijn we natuurlijk erg trots op. Al met al beleven we er met elkaar nog erg veel plezier in en daar doen we het voor!”.

Foto’s: Selectiespringers van Trafo strijden tijdens de regionale ABC-groepsspringwedstrijd tegen deelnemende verenigingen uit zuidwest Nederland om de hoogst haalbare plaats.

Foto 8: Gaat de vierde generatie Smulders (nu nog in Linda’s buik) de familietraditie in ere houden? De op de foto zichtbare familieleden zijn al drie generaties lang nauw betrokken bij de turnsport: Ina Smulders (trainster in ruste), André Smulders (voorzitter/trainer), Linda Smulders (trainster), Marco Smulders (trainer).

Door Mascha Diaz©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl


Benieuwd naar de uitslagen van de regionale ABC-groepsspringwedstrijd? Lees ze in de Steenbergse Courant van vrijdag 2 maart.