Toch best ongemakkelijk, de omleiding tussen Dinteloord en Steenbergen

STEENBERGEN-DINTELOORD – Het aanbrengen van een nieuwe deklaag op de N259, de weg tussen Steenbergen en Dinteloord, zorgt deze en komende week onvermijdelijk voor het nodige ongemak. Vooral voor automobilisten die veel gebruik maken van deze route en onbewust en gewoontegetrouw het reguliere traject rijden. Zij komen er achter dat het toch nog een aardige omweg betekent. Zelfs nu de A4 er ligt. En wie afhankelijk is van het openbaar vervoer en van Steenbergen naar Dinteloord moet, komt van een aardige koude kermis thuis. Het wordt vanaf de carpoolplaats bij de af- en opritten naar de A4 lopen geblazen.

Fietsers vanuit Steenbergen moeten even opletten. Op dit moment wordt het fietspad aan de oostelijke zijde onderhanden genomen. Dat betekent dat – vanuit Steenbergen bekeken – het fietspad aan de linkerzijde van de weg wel bereden kan worden. Hoewel er overal bewegwijzering is wordt dit niet aangegeven. En dat betekent dat de bij de afsluitingsborden geposteerde medewerker de nodige vragen krijgt van fietsers die niet meer weten hoe ze verder moeten gaan. Ze worden vervolgens weer teruggestuurd naar het fietspadgedeelte dat wel toegankelijk is.

Vanuit Dinteloord naar Steenbergen?

Automobilisten die vanuit Dinteloord via Molendijk, Noordzeedijk, Symbiose naar de rotonde bij de Noordlangeweg worden gedirigeerd zien dat slechts de richting Rotterdam wordt aangegeven. Richting Steenbergen is afgeplakt, terwijl de oprit naar de A4 richting Steenbergen wel gewoon open is. Het bord “ richting Steenbergen via Kruisland” is vervolgens verwarrend, ook al staat voor het woord Steenbergen een tractor afgebeeld. De smalle Molenweg – in Dinteloord heel bekend bij de wandelaars en de snelste verbinding tussen carpoolplaats en Molendijk – mag overigens niet door niet-bestemmingsverkeer worden gebruikt. 

Verkeerd bord

De tractor bestuurders die op de rondweg bij Steenbergen overigens naar deze plaats willen krijgen het voor de rotonde bij de Afgeslechtedijk ook even benauwd, wanneer ze ook hier eenzelfde bord zien: “ richting Steenbergen via Kruisland”.

Busdiensten gewijzigd

De reizigers die gebruikmaken van de busdiensten die normaliter via de N259 rijden moeten zich er zeer van bewust zijn dat de haltes in Dinteloord en die in de Wipstraat, in de Molenweg en bij de rondweg (rotonde Afgeslechtedijk) buiten gebruik zijn. In Dinteloord is er een tijdelijke halte op de carpoolplaats bij de oprit naar de A4 en in Steenbergen rijden de bussen vanuit de richting Bergen op Zoom direct naar het busstation en vervolgens via Zeelandweg-Oost naar de A4. (Idem in omgekeerde richting).

Maandag 4 september zou het leed geleden moeten zijn en is de N259 gereed. De situatie wordt dan weer zoals vanouds.