The Sparrows: Showtime in uitverkocht huis

WELBERG – De zaal was uitverkocht, zaterdagavond. Al ruim voor aanvang zaten bezoekers te wachten tot de show van The Sparrows zou beginnen. Samen met Sjappoo, Sieb-o-Tastic en dansschool Brouwersgast werd een spetterend programma, ‘Showtime’ gepresenteerd.

Van uitstel kwam gelukkig geen afstel

De zaal was versierd met veel ballonnen, lichtjes en het toneel gedrapeerd met rood en geel. Alle stoelen die zaal Koch ter beschikking had waren bezet. Tegen alle verwachting in was de zaal volledig uitverkocht. Het bestuur had gehoopt 40 kaarten te verkopen, het werden er 122.

De aanloop naar ‘Showtime’, zo werd het optreden genoemd, verliep overigens niet vlotjes. De show stond eigenlijk al voor 1 juli gepland, maar de hitte deed het bestuur besluiten de show tot nader order uit te stellen. Mét resultaat! Het werd een avondvullende show, met gastoptredens van Sjappoo, een dansgroep van een aantal meiden uit Steenbergen. Sieb-o-Tastic, beter bekend als Sieb Martens. En dansschool Brouwersgast. Sieb Martens nam, naast zijn goochelaars act, ook de presentatie voor zijn rekening.

De opening werd gedaan door een aantal meiden van Sjappoo.  In zwart en rood gekleed verzorgden ze een moderne dans. Tijdens dit optreden kwamen de heren van The Sparrows op. Gehuld in kostuum en enorme verlichte vleugels deden zij een dansje. Luid toegejuicht door de dames. Na een hartelijk welkom aan alle aanwezigen, een dankwoord aan de sponsoren en de introductie van presentator Sieb ging het programma dan echt van start. Vanaf het eerste nummer, ‘The lion sleeps tonight’, zat de stemming er goed in. Het 5-stemmige popkoor wist het publiek met hun zang en ondersteunende dans meteen te boeien. Er volgden nummers van onder andere Krezip en Guus Meeuwis. Na dit eerste optreden volgde een optreden van Sjappoo.

De dansende waterlelietjes vertederden de hele zaal

Terwijl The Sparrows nog aan het zingen waren kwamen stilletjes een aantal mini-ballerina’s binnen. Het waren de jongste leden van dansgroep Sjappoo. Gekleed in prachtige, witte tutu’s stonden ze gespannen te wachten tot zij het toneel op mochten. Op het moment dat ze werden aangekondigd ging er een zucht van vertedering door het publiek. Acht ballerinaatjes kwamen op. Op de muziek van de zingende waterlelies voerden zij hun dans uit. Onder luid applaus verlieten ze het podium om plaats te maken voor een groep tieners. Zij dansten in sweaters op een bewerkt nummer van Bløf. Als laatste kwamen drie sexy jongedames het toneel op. Een perfect uitgevoerde Burlesk leverde ook hen een luid applaus op. Het was mooi te zien hoe een groep meiden drie verschillende uitvoeringen bracht, passend bij de verschillende leeftijden.

Ook wereldartiesen raken in de vergetelheid

Na een pauze kwamen The Sparrows weer op. Presentator Sieb gaf, zoals bij elk nummer, een korte uitleg over het lied en artiest. Helaas ging het bij één artiest niet helemaal goed. De naam ‘Eurythmics’ sprak hij helemaal verkeerd uit. Toen er publiek hierop reageerde pakte hij dit perfect op door te zeggen “Ik ben nog maar 15 he.” Tja, zo blijkt maar, ook popmuziek is vergankelijk. De Zumba demonstratie van dansschool Brouwersgast viel erg goed in de smaak. Het clowneske optreden van Patrick Lagas kon niet verbloemen dat hij een uitstekend danser is. Na dit opzwepende optreden was de temperatuur in de zaal flink opgelopen. Tijd voor wat rust. Sieb Martens had zich opgekleed tot Sieb-o-Tastic en met een onbegrijpelijke act kreeg hij het publiek helemaal stil. Na een laatste optreden van The Sparrows kwam een eind aan een meer dan geslaagde show.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl