tanteLouise trots op Conny Helder na nieuws over ministerpost

STEENBERGEN | BERGEN OP ZOOM – Vorige week donderdag werd bekend dat Conny Helder een ministerspost krijgt in het kabinet Rutte IV. Zij wordt minister Langdurige Zorg, zo meldde radio 1 als eerste. Dat betekent dat tanteLouise haar als bestuurder moet missen. Nu officieel bekend is gemaakt dat Helder beoogd minister voor Langdurige Zorg en Sport spreekt de zorgorganisatie tanteLouise haar trots uit.

Conny Helder kwam in 2017 naar tanteLouise. Zij had een grote bestuurlijke ervaring door haar bestuursfuncties bij diverse ziekenhuizen. Als echtgenote van een huisarts kende ze ook een andere kant van de zorg. Helder werd boegbeeld van de ouderenzorg in coronatijd. Dit mede door haar rol als bestuurslid en woordvoerder voor zorgbranchevereniging Actiz waarbij zo’n 400 zorginstellingen zijn aangesloten.
Na haar beëdiging komt Conny Helder te werken op het ministerie van VWS met Ernst Kuipers als minister van Volksgezondheid en Maarten van Ooijen als staatssecretaris Jeugd en Preventie.

Bij tanteLouise overheerst de trots, al is het plotselinge vertrek van Conny Helder ook wel even slikken. “Het is absoluut een enorme eer dat zij voor deze functie is gevraagd. Daar zijn we als organisatie natuurlijk ontzettend trots op. Keerzijde is wel dat we bij tanteLouise een ontzettend gedreven bestuurder en betrokken collega verliezen. We gaan haar missen”, zeggen Jan-Kees van Wijnen en Ingeborg Roks, beiden lid van de raad van bestuur.

Helder werd in 2017 bestuursvoorzitter van tanteLouise als opvolger van Jef Pelgrims. Onder haar leiding maakte de zorgorganisatie een grote groei door en wordt thans beschouwd als een van de koplopers vooral op het gebied van dementiezorg.

Conny Helder legt haar werkzaamheden voor tanteLouise per direct neer. Miranda de Vries – voorzitter van de Raad van Toezicht – laat weten dat ze dit jammer vindt, maar dat Helder het verdient om deze stap te maken. “tanteLouise is een ijzersterke tante met een goed bestuur waarmee we in het volste vertrouwen de toekomst tegemoet gaan”.

foto: In het midden Conny Helder, met achter haar de bestuurders Ingeborg Roks en Jan-Kees van Wijnen.