Succesvolle Steenbergse Havendag krijgt zeker een vervolg

STEENBERGEN – Het staat als een paal boven water dat de Steenbergse Havendag een vervolg krijgt. De eerste editie van het evenement trok gisteren veel publiek, dat zich dankzij een keur aan activiteiten kostelijk vermaakte in en rondom de havenkom.

Vanuit de jachthaven werd eerst de jaarlijkse Vlietsail gehouden, waarna rond de klok van twee uur de belangstelling voor de activiteiten aan beide kanten van de kade meteen goed op gang kwam.

Voor jong en oud viel er meer dan genoeg te beleven, zoals oud-Hollandse spelletjes, demonstraties van Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet, ‘voetbal vier op een rij’ van de mini-supportersvereniging van vv Steenbergen, en een speurtocht.

Het mooie weer verleidde ook veel bezoekers om een terrasje te pikken en vooral de korte rondvaarten in een sloep of een kano waren bijzonder in trek. Veel bekijks trok ook de demonstratie van de Steenbergse brandweer, die een drenkeling uit het water redde. Dweilband De Primurkes en dj Owen zorgden voor de nodige muzikale gezelligheid.

Ook het avondprogramma, met optredens van achtereenvolgens 40-UP, de Persi Swing Collective, harmonie Amicitia en Phonecall mocht op veel animo van het publiek rekenen, dat hiervoor plaatsnam op de tribune aan de kop van de vernieuwde havenkom, die zich zoals gehoopt dus uitstekend blijkt te lenen voor dergelijke festiviteiten.

In het koopcentrum konden de bezoekers gistermiddag ook nog genieten van een proeverij, georganiseerd door de deelnemers van Steenbergen Steengoed Winkelplezier, die helemaal in stijl was met de Havendag. Het promotieteam dat de hapjes uitdeelde was dan ook in een nautische outfit gehuld en de zingende Minnie de Zeemeermin paste eveneens helemaal in het plaatje.