Succesvolle donateursavond Kleding Ruil Steenbergen

WELBERG – Voorafgaand aan de donateursavond van Kleding Ruil Steenbergen werden de beide initiatiefnemers Rieneke Bos en Tessa Wijnings al bedolven onder de kinderkleding. En daar kwamen afgelopen dinsdag nog eens stapels broeken, shirts, truien en jassen bij. Voldoende voor een vliegende start voor de eerste echte ruilavond.

“Ik trof pas geleden bij thuiskomst drie zakken bomvol kleding voor mijn voordeur aan,” vertelt Rieneke Bos. “Hartstikke leuk. We hebben al zoveel positieve reacties gekregen.” Ook de sponsoroproep die beide dames vorige week in deze courant deden vond al gehoor. Om alle kleding op te slaan zochten zij een weldoener die hen twintig grote plastic bakken wilde schenken. Mikhayla van Holten, kersvers franchisenemer van de Marskramer Steenbergen, meldde zich hier spontaan voor aan en krijgt daarvoor uiteraard een grote pluim van Tessa en Rieneke.

Baby’s en meisjes

De bakken vullen zal geen enkel probleem zijn gezien de grote hoeveelheid kleding die inmiddels gedoneerd is. Toch zitten er nog een paar gaten in de collectie. Met name de babykleding is ondervertegenwoordigd. Bos: “Dat hadden we wel verwacht aangezien men dat vaak toch wat langer bewaart, want ‘je weet maar nooit’.  Of het wordt gelijk doorgegeven aan vriendinnen die een baby verwachten.” Toch hoopt zij dat moeders bij wie de babywens vervuld is, zich alsnog nog bij hen melden. Dat geldt tevens voor de meisjes-moeders want bij het vrouwelijk geslacht is de keuze nog wel wat minder dan bij de jongens. Wie met dit mooie weer zin krijgt om een voorschot op de voorjaarsschoonmaak te nemen, kan zich melden bij Tessa en Rieneke middels een persoonlijk berichtje op de Facebookpagina Kleding Ruil Steenbergen of via mail kledingruilsteenbergen@outlook.com.

Binnenkort wordt de eerste officiële ruilavond georganiseerd in het gebouw van MJW De Klup aan de Kapelaan Kockstraat in Welberg. Nadere informatie daarover volgt.

Foto: Terwijl de donateurs gezellig bij kletsten, sorteerden Tessa Wijnings en Rieneke Bos de ingeleverde kleding op maat en geslacht.

Door Dasja Abresch