Strijd om de Lauw Koenraadt Bokaal zorgt voor spanning en ontspanning

WELBERG – De jeugddag van Sc Welberg is uitstekend verlopen. Onder uitstekende weersomstandigheden was het gezelligheid én saamhorigheid troef op sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat. De dag werd een mooie afsluiting van het voetbalseizoen. Het was overigens ook de dag waarin gestreden werd om de Lauw Koenraadt bokaal.

Uit alle jeugdclubs waren 2 winnaars geselecteerd. Zo gaat dat ieder jaar. Met als doel als eerste te eindigen voor de felbegeerde bokaal. Vooraf stonden overigens 2 bokalen in de kantine van Sportpark SC Welberg aan de Hoogstraat te fonkelen. Want zowel voor de meisjes als voor de jongens is er een aparte beker. Spanning alom wie de beste zou worden dit jaar.

Winnaars

Om klokslag 16:30 uur starten de finalisten – zowel jongens als meisjes – hun strijd. Deze wedstrijd is ter nagedachtenis aan de medeoprichter van Sc Welberg, Lauw Koenraadt die 53 jaar lang bestuurslid van de club was, waarvan 43 jaar als penningmeester. Zoon Corné Koenraadt en zijn vrouw mochten op een prominente plek het geheel bekijken en zij kregen als eerbetoon bloemen aangeboden. Alhoewel er in principe allemaal winnaars meededen, gingen bij de jongens Troy Mol en bij de meisjes Tess van der Holst met de Bokaal naar huis. Voor alle deelnemers was er een mooi aandenken.

Afsluiting seizoen

Leden, ouders, verzorgers, trainers, arbiters en andere vrijwilligers van sportclub Welberg waren op deze jeugddag aanwezig en samen lieten zij zien waar SC Welberg voor staat: Teamwork, gezelligheid, saamhorigheid en veel ontmoetingen. Het was een leuk feest en tevens een mooie afsluiting van het voetbalseizoen. Alhoewel er voor de jeugd nog wel een voetbalkamp in het verschiet ligt. Deze gezellige en sportieve dag werd afgesloten met een barbecue voor alle deelnemertjes en ouders en vrijwilligers. De vele drankjes die werden genuttigd, met dank aan het warme zomerweer, zorgden voor een mooie gevulde kantinekas.

Tekst en foto’s: Jan Koopman © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl