Storm blaast dak van Het Podium: geen persoonlijke schade

STEENBERGEN – De storm van vannacht en vanochtend zorgt voor behoorlijk wat windkracht. Die is diverse bomen in de gemeente reeds noodlottig. Maar ook het dak van Het Podium, waarin basisschool Maria Regina en Peuterspeelzaal Puk op het Podium en kinderopvang Zo gevestigd zijn, werd door de wind flink beschadigd. Daarbij deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De kinderen van school en peuterspeelzaal verzamelen zich in het ernaast liggend gemeentehuis waar ze vervolgens om 11:45 uur door hun ouders kunnen worden opgehaald. Hierover hebben zij reeds bericht ontvangen. Vanmiddag is de school gesloten. Kinderen die nog niet door de ouders kunnen worden opgehaald worden in een veilige ruimte opgevangen.

Intussen heeft brandweer Steenbergen met medewerkers van gemeente Steenbergen hekwerk geplaatst om eventuele belangstellenden of voorbijgangers op afstand te houden. Want vermoedelijk zullen nog meer stukken van dakbedekking en onderliggende isolatie loskomen. Hoe groot de schade is valt nog niet te zeggen. Een gelukje is dat de zwaardere regenbuien grotendeels voorbij zijn getrokken. In de avond is er kans op lichte regen. Ook in het weekend zal nu en dan een bui vallen, zo is de verwachting.

Elders in de gemeente hebben bomen het zwaar te verduren. Zo staat in de Burgemeester Van Loonstraat een grote den al aardig scheef en is het de vraag of deze de dag in verticale stand zal kunnen doorbrengen.

Bij de Lindenburgh in aanbouw heeft het bouwbord ondersteuning gekregen en her en der ontstaat schade door de forse wind.

Foto's: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl